Stran 144 od 206
Objavljeno: To Jul 28, 2015 11:27 am
Napisal/-a Plamenka
Nekaj časa lahko še počaka.
Objavljeno: To Jul 28, 2015 1:30 pm
Napisal/-a Delmi
Moram z vami delit svoje navdušenje.
Skuhala sem svojo prvo omakco. Mal po receptu https://www.youtube.com/watch?v=vgK3EpXROks , mal pa po svoje. Super je. Le da sem uporabila Cayene čilije, ker so trenutno edino že zreli v dovolj velikih količinah. Zato jo je ratalo bolj malo - lekarniška merica. Imam že idejo, kako drugič razmnožiti zadevo. !,5 dcl (iz 3,5dcl mase) pač ni veliko.
Objavljeno: To Jul 28, 2015 4:51 pm
Napisal/-a Spiridon
Kaj pa ste naredili po svoje @Delmi oz. kaj ni bilo po receptu?
LP
Objavljeno: Sr Jul 29, 2015 1:00 am
Napisal/-a Urb
@Vsi
Fantastične slike. Moji Jalapenoti še capljajo v gladki zeleni barvi četudi je en primerek dozorel krepko prej in povzročil val navdušenja (in kletvic) na pikniku.
Spiridon, lahko kakšen info o teh koritih? Kje kupiti/volumen? Zdijo se ni namreč nekoliko večji od običajnih 10l korit.
Trenutno imam 3 sadike na 90l koritu kar se mi zdi malo potratno._________________Tudi po slabi žetvi je treba sejati.
Objavljeno: Sr Jul 29, 2015 11:50 am
Napisal/-a choco_chili
Vidim, da vam čiliji lepo uspevajo in imate že precej polne. Jaz sem s svojimi v zaostanku glede plodov (odstranjeval cvetove in plodove, da so se rastline ojačale po nezgodi s psičko)
vseeno pa je na balkonu kar velika džungla.
Najlepši jutrani prizor, ko pogledam skozi okno na balkon
Pol balkona zelenja
Razlika v velikosti lonca je očitna. Chocolate habanero v večjem loncu je še enkrat večji kot ostali.
FOTR - 3 letni chocolate habanero, ki je bil že enkrat obran (skuhana omakca - Pajo že ve), potem porezan zaradi uši, je sedaj spet na svojih 75 % moči.
Poln cvetov in plodov. Izgleda, da mu način Luigi Mauriella vezave vej v višino na palice odgovarja.
Zenkrat pa najbolj polni Chocolate habaneri, Numex Twigliht, Bhut jolokie in Aji Cito.
Vmes pa se mi je prikradel še en neznanček, pa ne vem kam bi ga dal. Naj bi bil habanero, ampak so podovi že precej časa precej svetlo zeleni/rumeni, kot mlada paprika babura. Kakšen nimig?
Objavljeno: Sr Jul 29, 2015 12:50 pm
Napisal/-a Spiridon
Urb je napisal/a: |
@Vsi
Fantastične slike. Moji Jalapenoti še capljajo v gladki zeleni barvi četudi je en primerek dozorel krepko prej in povzročil val navdušenja (in kletvic) na pikniku.
Spiridon, lahko kakšen info o teh koritih? Kje kupiti/volumen? Zdijo se ni namreč nekoliko večji od običajnih 10l korit.
Trenutno imam 3 sadike na 90l koritu kar se mi zdi malo potratno. |
@Urb, korita so znamke AQUA GREEN, dolžine 60 cm, volimna 10l + 3l rezervoar za vodo. Kupil sem jih v Bauhausu.
http://issuu.com/lojze15/docs/bauhaus_si_kw21_do_9_6/8
LP
Objavljeno: Sr Jul 29, 2015 3:33 pm
Napisal/-a pajo
Zaradi prevelike gužve v rastlinjaku določene sorte totalno štrajkajo kar mi je po svoje razumljivo. Ne bo nič od nič!_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: Sr Jul 29, 2015 4:56 pm
Napisal/-a mfranc
Pajo, ni še za obupat, sezona (sploh v rastlinjaku) je še dolga!
Ti pa svetujem kak dodatek k prehrani čilijev.
Košati grmi in manj plodov so ponavadi pokazatelj da imajo rastline preveč dušika, in/ali premalo kalija in fosforja. V rastlinjaku je pa sploh druga, lokalna mikroklima, ki pospešuje rast.
Uporaba organskih gnojil, briketov, ponavadi povzroči rast listne mase; večinoma imajo organska gnojila slabo razmerje NPK, v korist dušika.
Priporočam ti, da občasno uporabiš kakšno foliarno gnojilo s poudarkom na PK. Torej pospešek za cvetenje in pridelavo plodov.
Na tržišču je velika ponudba foliarnih gnojil. Sam uporabljam trenutno zelo zanimiv Protifert Fosfit K, (NPK) 5:15:10, ali Basfoliar Aktiv, 3:27:18 - oba tudi ščitita rastline pred boleznimi, predvsem v rastni dobi.
Dobi se še veliko drugih, npr. Foliar PK, 25:28; ali NUTRI-PHITE PK, 25:26, tudi s fosforjem v fosfitni obliki, PO3 (kot Fosfit K).
LP_________________mfranc
Objavljeno: Sr Jul 29, 2015 6:09 pm
Napisal/-a Delmi
Spiridon je napisal/a: |
Kaj pa ste naredili po svoje @Delmi oz. kaj ni bilo po receptu?
LP |
Ker imam rada bolj sladko, sem dodala sladkor. S tem, da sem ga pred tem rahlo karamelizirala. Se mi pa zdi, da je piko na i dodal kvaliteten balzamičen kis (ne le žličko).
Objavljeno: Sr Jul 29, 2015 8:59 pm
Napisal/-a orhy
franci kje ti tole nabavljaš. Pri nas za te stvari še slišali niso. Imajo v glavnem foliarna gnojila, kjer je v skoraj enakem razmerju zastopan N P in K. Ma naj se grejo nekam
Razočaral me je celo Vrtko, ki je 20 km daleč stran._________________