Stran 146 od 206
Objavljeno: Ne Avg 02, 2015 8:52 pm
Napisal/-a mfranc
Zelenc, v olje daš lahko čisto vsak čili, samo da je res dobro posušen!
LP_________________mfranc
Objavljeno: Ne Avg 02, 2015 9:35 pm
Napisal/-a Zelenc
@mfranc
Hvala za odgovor. Se lotim dela še danes :-)
Objavljeno: Ne Avg 02, 2015 9:42 pm
Napisal/-a Plamenka
O, pri tebi je pa že veliko pekočega, MFranc! Kakšno aromo pa ima tvoja 'lanterna'? Maya Red se mi ne zdi tako dobra, kot lanski habaneri, zaenkrat pa težko primerjam, ker je dozorel samo še rdeči. Upam, da Mayo Red degustira še kdo od vas, poznavalcev in jo primerja z ostalimi.
Tudi jaz jih nekaj sušim, naredila pa sem nekaj rahlo pekočih omak, ki gredo zelo v promet, saj je v uporabi že 3. kozarec.
Objavljeno: Ne Avg 02, 2015 11:43 pm
Napisal/-a pajo
Začelo se bo počasi
_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: Po Avg 03, 2015 12:03 pm
Napisal/-a mfranc
Robert, v kako velikih loncih pa imaš čilije?
LP_________________mfranc
Objavljeno: Po Avg 03, 2015 12:17 pm
Napisal/-a mfranc
choco_chili je napisal/a: |
Imam ga na okenski polici kjer je okno 2 x 1,8 metra in ima splomladi veliko sonca. Poleti ga prestavim na balkon, kjer ima med 10 in 18 sonce. |
Choco_chili, res imaš idealne pogoje za okensko vzgojo čilija ; sem te pa pozabil vprašati na katero stran neba gleda okno?
LP_________________mfranc
Objavljeno: Po Avg 03, 2015 1:49 pm
Napisal/-a robert
Mfranc-v 7,5 literskih,takrat nisem imel večjih.
Nevem pa,ali bi jih lahko presadil sedaj v večje,verjetno nebi bil ravno idealen čas.Ker pa bi jih rad nekako prezimil,pa mi manjši lonci bolj odgovarjajo-zaradi omejenega prostora,kjer se pozimi drenja vse,kar je bolj občutljivo na mraz.
Objavljeno: Po Avg 03, 2015 3:16 pm
Napisal/-a Zelenc
Sem naredil jalapeno na žaru - očistil notranjost, nažokal s feta sirom in koščki paradajza, zaprl kot filano papriko in popekel.
Za prste obliznit!