Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Figa, smokva - Ficus carica
-
- Kraj: Domžale
-
Meni na figi ne odpadajo plodovi, ampak listi. Oziroma bodo v kratkem odpadli, zdaj se pospešeno sušijo.
V tistem toplem spomladanskem vremenu, mislim, da je bilo aprila, je oživela, na vrhu pognala pet velikih listov na novo odgnalem steblu, na spodnjem delu pa pet malih listov. Po tisti hitri in močni ohladitvi je nehala rasti - ne na vrhu ne po steblu ni zraslo nič več novega. In zdaj se vsi liti sušijo, rjavijo. Videti je, da bo propadla._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
V tistem toplem spomladanskem vremenu, mislim, da je bilo aprila, je oživela, na vrhu pognala pet velikih listov na novo odgnalem steblu, na spodnjem delu pa pet malih listov. Po tisti hitri in močni ohladitvi je nehala rasti - ne na vrhu ne po steblu ni zraslo nič več novega. In zdaj se vsi liti sušijo, rjavijo. Videti je, da bo propadla._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
Jaz imam samo michurinsko in sem zelo zadovoljna z njo. Dve leti sem jo imela v loncu, ker nisem našla prostora zanjo, potem pa je mož vrgel ven magnolijo, ki je bila sicer zelo lepa, a včasih cvetovi niti en teden na leto niso bili nepoškodovani in tja posadil figo. Zdaj je 3x večja, plodovi dozorevajo vsak dan. Tudi v loncu jih je naredila kar precej, a seveda ni primerjave s sedaj.
-