Stran 149 od 206
Objavljeno: So Avg 08, 2015 1:46 pm
Napisal/-a pajo
Zelenc je napisal/a: |
Blagor tistim, ki vam dobro uspeva in žanjete uspehe ki vam jih zelo privoščim. Jest pa le nemočno gledam na svojo revščino - po par plodov na do pol metra visokih grmih.
Bo treba drugo leto narest mini rastlinjak, ker tole kar imam zdaj, več kot očitno ni za nikamor... |
Če misliš, da ti bo rastlinjak rešil težave se motiš. Rešil bo pridelek pred točo ...
Lahko pa se nasmoliš tako kot sem se sam. Rastline niso imele dovolj prostora pa so podivjale v višino. Plodov malo ampak na to koliko je sadik bo dovolj za vse._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: So Avg 08, 2015 4:10 pm
Napisal/-a mfranc
Bicikel je napisal/a: |
Zaenkrat ja, ker so tankostenski in bi se morali na tej vročini lepo posušiti. |
Seveda, kdaj pa, če ne sedaj, ko sonce žge kot v plavžu! . Sam sem jih nekaj dni nazaj, v slabem vremenu posušil v el. sušilniku.
Verjetno se 99% ? svetovne proizvodnje sušenih čilijev "zgodi" s pomočjo sonca. No, imam enega znanca, pedantneža, ki jih suši kvečjenu v senci, kao da je tako pravilno ...
LP_________________mfranc
Objavljeno: So Avg 08, 2015 4:24 pm
Napisal/-a mfranc
Zelenc je napisal/a: |
Bo treba drugo leto narest mini rastlinjak, ker tole kar imam zdaj, več kot očitno ni za nikamor... |
Zelenc, tudi meni je rastlinjak neuresničljiva želja - vendar, letos in do sedaj, pa res ni potreben. Poskusi ugotoviti napake v vzgoji, ti bo dolgoročno bolj koristilo.
V že omenjani knjigi GOJENJE ČILIJEV (avtor Jason Nickels) je zanimiv stavek:
Čiliji so tako radoživi in tako radi rastejo, da ni potrebno nič drugega, kot da se jih ne ovira pri tem !
Eeh, zelo preprosto se sliši ....
LP_________________mfranc
Objavljeno: Ne Avg 09, 2015 4:29 pm
Napisal/-a Trocki
Billy Goat (habanero) začenja zoreti. Pravkar pomalical enega pri kosilu in dobro zažiga. Kaj ne bo, ko pa naj bi imel od 100.000 do 300.000 scovilov.
Plodovi majhni 2-3cm. Na rastlini cca 50 plodov, ki pa bodo verjetno šli v omakce.
Objavljeno: Ne Avg 09, 2015 10:20 pm
Napisal/-a Zelenc
Mnja, bom moral pogruntat kaj delam narobe ja... Ok, sej bo nekako. Glavnp je, da smo zdravi in veseli.
Spiridon - tole gre na žar? Izgleda zeloooooo mamljivo....
Objavljeno: Ne Avg 09, 2015 10:24 pm
Napisal/-a Plamenka
Lepo vam delajo čiliji.
Zelenc ali tvoji čiliji nastavljajo nove cvetove? Odvisno je tudi ali imaš zgodnje ali pozne sorte. Rocoti, ki sem jih imela lani, so zrasli zelo visoko in bujno , zoreli so pa šele proti koncu septembra. Habaneri so bolj zgodnji, Tabasco še bolj...Meni nasploh najbolje uspevajo tisti čiliji, ki so v loncih, tako da rastlinjak ni nujno potreben. Če ne bi bilo toliko zalivanja, bi imela vse čilije v loncih.
Mimogrede, Pajo, si poskusil habanero Maya Red? Ker me zanima primerjava z drugimi habaneri.
Objavljeno: Ne Avg 09, 2015 10:33 pm
Napisal/-a Spiridon
Zelenc je napisal/a: |
Spiridon - tole gre na žar? Izgleda zeloooooo mamljivo.... |
Ne @Zelenc, tile gredo v želodček kar takile kot so na fotografiji.
LP
Objavljeno: Po Avg 10, 2015 2:45 pm
Napisal/-a Trocki
Na kakšen način in kam (verjetno hladilnik) je najbolje shranjevati plodove dozorelih čilijev, da čim dlje obstanejo sveži in koliko časa je to? Čakam da se jih nabere kar veliko, da naredim malo več omake od enkrat.
Objavljeno: Po Avg 10, 2015 2:46 pm
Napisal/-a Zelenc
@Plamenka - Habanero, Jalapeno, Moruga
@Spiridon - velja poizkusiti ob prvi priliki