Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Medonosna čebela - Apis mellifera

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Crtj, hvala, se mi je nekako zdelo...
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Citiram:
Juglans, kje je tebi uspelo do sirkovega kruha - pri vas v Beli Krajini?

Tako je, natančneje iz naše kuhinje. Letos ga imam posajenega malenkost več kot lani, in kaže dobro, tako, da ga bo za kaj več, kot samo za "praznike". Smile
Daje močan okus in enako je tudi z barvo.

crtj hvala, sem si mislil nekaj podobnega.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Pozor tisti, ki bomo kapali oksalno kislino - sreda, četrtek, petek prihajajočega tedna so videti idealni (in potem v decembru več ne), če bodo napovedi držale.
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Okoli Božiča je ponavadi odjuga, jaz takrat sublimiram. Pazi, zalega je še prisotna, takrat zdravljenje ni učinkovito.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Ne upam s sublimacijo, me preveč skrbi riziko za človeka in se smatram za prenerodnega. Pri kapanju pa je fajn, da imajo potem dan-dva možnost izletanja in ravno taka kombinacija se zdaj nudi v tem tednu.

Res je, da se je letos sezona zavlekla zaradi nenavadno toplega oktobra in povečini tudi novembra in tvoj pomislek je čisto na mestu - s tega stališča bi bilo blizu Božiča res boljše (v dosedanjih letih sem ponavadi kapal ravno sredi decembra).

Vendar me po drugi strani skrbi, da glede vremena ne bo lepše možnosti v decembru (za kapanje), kot je ta prihajajoča.

(V mojem primeru pa je ekstra faktor še to, da tudi če bo, ni rečeno, da se bom glede na siceršnji urnik lahko pravočasno premaknil na lokacijo in vse opravil.)
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pridni !
Nič amitraza ? Wink
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Doslej nič amitraza.

Mravljnična je bolj tako.. Za občutek, da si kao nekaj naredil.

Oksalna je kraljica, vendar če ne greš s sublimacijo, imaš zelo omejeno okno uporabe. Razmišljam sicer o poletni omejitvi matice in dodatni uporabi takrat.

Veliko je pa stvar tega, kako padejo karte v sezoni - če poletje NI suho in vroče, je to veselje za varoje.

(Pet let s čebelami, pa tako grozno pameten Smile
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Pri meni mravljinčna in hlapilnik se odlično obnese, a v vse družine testno mrežo. Pri kapanju je problem, ker lahko zimsko le enkrat, jaz po potrebi lahko sublimiram tudi trikrat.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

In ti ljubi novinarji so Antona Janšo v članku iz linka pomladili kar za 200 let Surprised . Še dobro, da mu niso rezervirali avionske karte in ga povabili na razglasitev Wink Laughing Laughing .
Odgovori