Stran 16 od 26

Objavljeno: Sr Maj 18, 2016 8:49 am
Napisal/-a Bety11
Super.... Shocked Kaj šele bo čez 15 dni... Very Happy

Še okus me zanima....Kislo, sladko, vodeno......

Jaz moram obnovit mreže proti ptičem....Stare so bile že premajhne in strgane......To vreme mi ne pusti normalno delat..... Evil or Very Mad_________________Naj vam vrt bogato obrodi in prinese obilo zdravja

Objavljeno: So Maj 21, 2016 11:35 pm
Napisal/-a Bety11
Ker sem jaz veliki ljubitelj ribeza, ga imam veliko na vrtu.....rdeči, črni, beli....pa vse po več sort....Najbolj mi tekne črni pa beli.....


Tako zgleda gozdiček zelenih jagod...

_________________Naj vam vrt bogato obrodi in prinese obilo zdravja

Objavljeno: Po Jun 06, 2016 11:58 am
Napisal/-a crtj
Pozor, kdor ima potaknjence noirome in nimue... Obe švicarki sta pri nas začeli zoreti, kar pomeni, da tisti na obali že kak teden imate, tisti v notranjosti pa boste čez kak teden - ne pozabite nanju Smile

Tukaj dvoletni že prav lepo nosijo. Kar v redu sta ti dve sorti kljub zgodnjosti prenesli tudi aprilski sibirski udar.

Zori tudi rdeča sorta, o kateri vem zanesljivo samo to, da ni rovada (verjetno je van tets).

Objavljeno: Po Jun 06, 2016 3:50 pm
Napisal/-a Kravzlj
Hvala!

Bom pogledal. Ker vem da imam nekaj tvojih potaknjencev.

Upam da bo letos že kaj gor Very Happy_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "

Objavljeno: Po Jun 06, 2016 4:54 pm
Napisal/-a papasmrk
Malce sem pogulal za tole sorto Noiroma in po slikah sodeč ima kar velike plodove...podobno kot sorta Big Ben.

Objavljeno: Pe Jun 10, 2016 10:50 pm
Napisal/-a crtj
Noiroma in nimue sta obe veliki, razlika je v tem, da ima nimue nadpovprečno klasično "črnoribezasto" noto v okusu, noiroma pa podpovprečno. Obe imata precej sladkorja.

Letos sem se bal zanju, ker sta zgodnji, da ju ne bi tisti poznoaprilski mraz močno prijel - vendar se ne pozna prav dosti. Tega sicer ne razumem najbolj, ker lani je že en manjši pozni mraz odnesel po nekaj vej na vsakem v nizu grmov, sem pa vesel.

Čeprav se potaknjenci pri teh dveh morda malo neradi razrastejo, so letošnji zaenkrat videti prav solidni in sem že v skušnjavi, da bi jih kar dal v zemljo.

Občasno berem, da je tale stric od Lubere, od koder sta sorti, predvsem zelo dober v marketingu in da so posebne sorte raznega sadja, ki jih prodaja, dejansko razne vzhodnoevropske malo znane sorte, ki jih potem dobro trži pod drugim imenom.

Od tega ni njegovo sadje nič manj dobro, super je, samo omenjam kot zanimivost.

Objavljeno: So Jun 11, 2016 12:11 am
Napisal/-a juglans
crtj je napisal/a:


Občasno berem, da je tale stric od Lubere, od koder sta sorti, predvsem zelo dober v marketingu in da so posebne sorte raznega sadja, ki jih prodaja, dejansko razne vzhodnoevropske malo znane sorte, ki jih potem dobro trži pod drugim imenom.

Od tega ni njegovo sadje nič manj dobro, super je, samo omenjam kot zanimivost.


... pa naj bo še nadaljevanje te zanimivosti.

V laboratorijih "vstavijo neke XY markerje" v gensko mapo določene sorte in dobijo novo sorto, ki jo lahko patentirajo.
Upam, da sem povedal vsaj za silo strokovno, a tako počnejo t.i. maherji. Vem iz precej zanesljivih virov, praksa pa temelji na izkoriščanju "pravnih lukenj". Wink

A kakorkoli že, tvoji noiroma in niume gresta počasi v zemljo.

Objavljeno: So Jun 18, 2016 2:02 am
Napisal/-a crtj
N+N imata res krasen sladkor. Poljski ruben je podobno dober, vendar bistveno manjše jagode (in tudi grm). Tisen in tiben nista tako sladka. Titania je blizu (ko je res zrela in če je dobro leto).

Sem pa razmišljal...

Slivovka + črni ribez + bazilika? A?

Objavljeno: So Jun 18, 2016 2:38 am
Napisal/-a lpmami
crtj je napisal/a:
Sem pa razmišljal...

Slivovka + črni ribez + bazilika? A?

Sliši/bere se zanimivo Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: So Jun 18, 2016 7:56 am
Napisal/-a cinija1
Počasi bo nekaj paše tudi zame

pa lep pozdrav_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...