Kaki - skupno naročilo
-
Preko foruma sem naročila 30 kg kakija, prevzela pa ga je prijateljica Živa na Vrhniki. Žal z njim nisem zadovoljna, ker je vmes zelo veliko takšnega, ki je poškodovan in je pričel gniti in nato plesniti. Že sedaj se pri tistih, ki so dozoreli, kaže da je slabih zelo veliko. Pri ostalih, ki še niso dozoreli, se to še ne kaže, vendar pričakujemo isti problem.
Vsako leto kupujemo kaki in kaj takšnega še nismo videli. Ali je krivo napačno obiranje, ali so popadali na tla, ali so se “metali” v gajbice, to ne vemo – boste bolj vedeli vi.
Izbrali smo nekaj poškodovanih kakijev in jih fotografirali – glejte priponko. Če je potrebno, pa lahko zberemo vse slabe kakije, izmed tistih, ki so trenutno že zreli in naknadno še ostale.
Kako bomo rešili to reklamacijo?
V pričakovanju vašega odgovora vas lepo pozdravljamo.
Danes sem dobil tole reklamacijo.
Kakiji katere sem vam dostavil,so bili normalno obrani in prebrani.
Še enkrat pregledani ob polnjenju v zabojčke.Pri polnjenju zabojčkov smo vse kar je bilo slabih odbrali.
Naj bi se pa letos vsaj pri nas in v brdih pojavila muha(še neuradno)katera je napravila kar nekaj škode.
Prav ta reklamacija me je dodatno vzpodbudila da grem jutri na KGZ Nova Goricak dr Žežlini da mi pojasni uradno kaj se dogaja.
Ker pri pripravi kakijev za dostavo nisem opazil ničesar slabega sem jih take tudi dostavil.
Če imate tudi vi težave z njimi oziroma če bo tudi vam del kakijev segnil vam predlagam,da ocenite koliko jih je bilo slabih in vam jih pri dostavi drugo leto dodam.
Lahko pa mi preko zs pošljete št računa in vam denar nakažem.
Ta gniloba kakija mi je povsem nejasna in še nikoli videna.
Vsem kateri imate težave z njim se iskreno opravičujem_________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
Vsako leto kupujemo kaki in kaj takšnega še nismo videli. Ali je krivo napačno obiranje, ali so popadali na tla, ali so se “metali” v gajbice, to ne vemo – boste bolj vedeli vi.
Izbrali smo nekaj poškodovanih kakijev in jih fotografirali – glejte priponko. Če je potrebno, pa lahko zberemo vse slabe kakije, izmed tistih, ki so trenutno že zreli in naknadno še ostale.
Kako bomo rešili to reklamacijo?
V pričakovanju vašega odgovora vas lepo pozdravljamo.
Danes sem dobil tole reklamacijo.
Kakiji katere sem vam dostavil,so bili normalno obrani in prebrani.
Še enkrat pregledani ob polnjenju v zabojčke.Pri polnjenju zabojčkov smo vse kar je bilo slabih odbrali.
Naj bi se pa letos vsaj pri nas in v brdih pojavila muha(še neuradno)katera je napravila kar nekaj škode.
Prav ta reklamacija me je dodatno vzpodbudila da grem jutri na KGZ Nova Goricak dr Žežlini da mi pojasni uradno kaj se dogaja.
Ker pri pripravi kakijev za dostavo nisem opazil ničesar slabega sem jih take tudi dostavil.
Če imate tudi vi težave z njimi oziroma če bo tudi vam del kakijev segnil vam predlagam,da ocenite koliko jih je bilo slabih in vam jih pri dostavi drugo leto dodam.
Lahko pa mi preko zs pošljete št računa in vam denar nakažem.
Ta gniloba kakija mi je povsem nejasna in še nikoli videna.
Vsem kateri imate težave z njim se iskreno opravičujem_________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
-
-
Pravkar sem se vrnil iz zavoda.
Po pogovoru z dr Žežlino,mi je malo bolj jasno.
Poškodbe je naredila Breskova muha.Do sedaj prisotna samo v Slovenski istri.
Muha vstavi jajčecre v septembru.Črviček kateri je viden pod mikrospom
je vzrok niti ne gnitja bolj kisanja ploda.
Kar je okuženo oziroma začvivljeno bi se že moralo pokazati.
Tako da se ne širi iz ploda na plod.
Kakije preglejte in slabe zavrzite.
Ker nevem kako se bo potrebno s tem škodljivcem spoprijet,niti kakšna bo letina prihodnje leto,predlagam,da slabe kakije stehtate,da vam lahko vrnem kupnino.
Gospo Muho pa prosim,da mi uredi spisek kot pri naročanju.
Še enkrat se vam za nevšečnosti opravičujem_________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
Po pogovoru z dr Žežlino,mi je malo bolj jasno.
Poškodbe je naredila Breskova muha.Do sedaj prisotna samo v Slovenski istri.
Muha vstavi jajčecre v septembru.Črviček kateri je viden pod mikrospom
je vzrok niti ne gnitja bolj kisanja ploda.
Kar je okuženo oziroma začvivljeno bi se že moralo pokazati.
Tako da se ne širi iz ploda na plod.
Kakije preglejte in slabe zavrzite.
Ker nevem kako se bo potrebno s tem škodljivcem spoprijet,niti kakšna bo letina prihodnje leto,predlagam,da slabe kakije stehtate,da vam lahko vrnem kupnino.
Gospo Muho pa prosim,da mi uredi spisek kot pri naročanju.
Še enkrat se vam za nevšečnosti opravičujem_________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
-
Zaradi mene se ne sekiraj, bolj mi je žal zate, da so na vidiku novi problemi. Tudi moji kakiji se nenavadno hitro mehčajo, vidna so okrogla žarišča, kjer začne gniti in plesneti. Mi jih pač pospešeno jemo. Saj pravim, nobene reklamacije ne bom uveljavlja, saj nisi nič kriv. In mislim, da bo vsak od nas lažje prenesel to minimalno škodo, kot da se vse zvrne nate. Kaj mislijo drugi, ne vem. Tak je moj predlog, ne udarimo še mi po njem, če se je že ta grda muha (pa ne naša muhamaja) spravila nanj. lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
- orhy
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Tudi pri meni se to, kar naštevate ostali, pojavlja na kakijih. In tudi mene zanima, tako kot Orhy, če se to lahko razširi. Nekaj smo vrgli v koš Organko in zdaj že ne vem več, kateri koš je to.
Kar se reklamacije tiče, sem za 'čiste račune in dobre prijatelje' in mi je Batagellijeva poteza korektna. Za del kakijev bi rada uveljavila reklamacijo. Popoldne jih bom podrobno pregledala in sporočim Muhi.
Saj ne da bi mi bil problem odmisliti tole, ker vem Batagelli ni nič kriv in mi je žal, da imate tega škodljivca. Ampak zaradi boljšega medsebojnega občutka, tako z moje, kot mislim, da tudi z Batagellijeve strani.
Kar se reklamacije tiče, sem za 'čiste račune in dobre prijatelje' in mi je Batagellijeva poteza korektna. Za del kakijev bi rada uveljavila reklamacijo. Popoldne jih bom podrobno pregledala in sporočim Muhi.
Saj ne da bi mi bil problem odmisliti tole, ker vem Batagelli ni nič kriv in mi je žal, da imate tega škodljivca. Ampak zaradi boljšega medsebojnega občutka, tako z moje, kot mislim, da tudi z Batagellijeve strani.