Lep pridelek.Ti kar malo zavidam.Moji jajčevci na vrtu niti zacveteli še niso Majhni so še a se lepo razvijajo.Imajo še čas,da razveselijo z lepimi plodovi .
Za jajčevce tudi pri meni letos ni najboljše leto. Vsako leto sem jih vsaj nekaj imela v loncih, kjer so lepo delali, letos pa sem to dejstvo zanemarila in jih vse skupaj (devet sort) posadila na vrt. Za to mi je seveda zdaj žal, ker se že od sajenja niso kaj prida premaknili, še več, izgledajo slabše kot ob sajenju na prosto. Sadike pa so bile letos zelo lepe in košate.
Večina zunanjih listov je porumenela in odpadla, šele zdaj sramežljivo kažejo nove liste v sredini. Morda bo kaj od njih, če bo jesen dolga in topla. Imam že v načrtu, kako jih bom jseni skopala ven in prestavila v rastlinjak v lonce, da jim podaljšam sezono in morda pridem do semen. Tudi jaz imam letos namreč kar nekaj novih sort, katerih semena bi rada shranila zase in za menjave...
Mfranc, krasni so, te pa razumem, da si razočaran kljub temu, da jih že pobiraš..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig Dostop do spletne ankete: https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
tudi meni so jajčevci popolnoma zastali v rasti in že mesec dni stagnirajo. Enako jih imam namen dati v lonce in v rastlinjak, čeprav z dvomom, da jim bo ratalo.
Naslednjo sezono bo tistih par sort vsekakor v loncih._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose." Anne Brontë
Amm, zgolj razmišljam, morebiti prav neumno, pa kljub vsemu.
Aye-Aye je "scomprala" vrečke proti medvrstnemu opraševanju iz (mislim da) agrokoprene. Upam, da se o tej a. kopreni ne motim in ne ustvarjam dodatne zmede. Torej, zakaj ne bi na hitrico zvarili male "kapuce" za, za enkrat še majhne jajčevčke. Težava so hladne noči in bi jih tako lahko malce pogreli. (vsaj tusti,ki jim čas in lokacija rastlin to omogoča)
Kaj menite?
Moji so v rastlinjaku in so kot kakšne stare "švaplje". Širši kot daljši.
Juglans, pravzaprav včasih človeku (meni ) ne potegne, da bi čez jajčevce, pa tudi čez papriko, čilije, recimo vrgel agrokopreno. Tudi te dni je bilo zjutraj pri meni med 9-10 °C in vsaka stopinja več plodovkam veliko pomeni. Tudi razliko med cvetočimi in grmi s plodovi ... .
Saj je pri meni enako, pa me je ob omenjenih vrečkah prešinila misel kako bi bila reč praktična in enostavna za uporabo še kje, oziroma kdaj. .... hop gor, hop dol vprimerjavi z razgrinjanjem plahte, obteževanjem in na koncu zvijanjem, shranjevanjem .... sliši se enostavno.
moji jajčevci si še imena ne zaslužijo... samo liste menjajo... stari odpadajo, pa mladi rastejo... res, da so na prostem, vendar sem jih sadila šele po 15.5. ven... barabe!_________________Dies diem docet
imam eno vprašanje; ali se motim, če rečem, da so požrešneži s hranili? nekako mi ni bilo jasno zakaj odpadajo stari listi in se delajo novi na vrhu (sum na preveliko vročino v juniju, premalo hranil v zemlji- kar ne bi smelo biti, premalo vode?) aja, rastejo med paradižniki....
pa gnojim jih 1x na 10dni tako kot paradižnike...
drugače pa kar bo bo.... če bo dano, bo rastlo_________________Dies diem docet