Goji jagode iz Bolgarije

Odgovori
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Ferdo hvala!
Še vedno pa čakam na Pepovo telefonsko, da se dogovoriva za čas prevzema. Pep, še spiš? Eno uro bom še imela dostop do inetrneta Embarassed !_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Moje goji jagode so tudi že doma Very Happy .Po zaslugi Ferdota mi ni bilo potrebno iti ponje k njemu.Z avtobusom bi prišla težko do njega.Pripeljal mi jih je v našo polhograjsko dolino na poti po jagode.Hvala Ferdo.
Upam,da bom imela s temi več sreče,kakor s prejšnjimi. Wink.Ne vem ali je krivda v meni,da nisem zanje pravilno skrbela Embarassed ali pa kaj drugega.
Prosim ima morda kdo zame kak dober nasvet,da ga ne polomim kaj tudi tokrat.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

tjesih je napisal/a:
Morda sem spregledala, a koliko prostora pa rabi ena sadika in kako visoko bo zrasla?

Nekako tako kot pravi ferdo36. Sadijo se minimalno na meter do meter in pol (lahko tudi več), višina pa je odvisna od vzgojne oblike. Jaz sem si svoje zamislil na debelcu, krošnja pa bi bila na križu "prijazni" višini. V tem primeru so rastline visoke do cca. 1,5 - 2m, če pa se odločiš za grmasto krošnjo bo delo in obiranje nekaj nižje.

Kolikor se spominjam, ko sem raziskoval o obrezovanju je bilo večino govora v smeri optimalne gostote krošnje z enoletnimi poganjki, kateri so najbolj rodni. (moje razumevanje tega se je bolj nagnilo v smeri boljše prezračenosti krošnje in posledično potencialno manj plesni, kot pa skrbi za prekomerno obloženost) Izrezane stare poganjke se obrezuje na čep, s čemer sprožimo odganjanje mladih poganjkov v željenih gabaritih krošnje.

To teorijo bom šele skušal preliti v prakso, zato težko svetujem kaj konkretnega v izogib nezadovoljstvu. Morda le to, naj bodo na čim bolj sončnem mestu, idealna bi bila prevetrena mesta, glede gnojenja s pozornostjo, sicer divja do neba.
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Junglas hvala Very Happy
Uporabniški avatar
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Junglas najlepša hvala tudi z moje strani !
Enako tudi vsem ostalim udeleženim pri posredovanju ferdo36 in battageliju _________________
Slika
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Stara postaja!
Sem pa res bukov,da ti nisem nič ponudil.To ponavadi opravi moja žena,
če pa je ni poleg sem pa čisto zgubljen.Veš,v petdesetih letih me je
ful scrtljala.Se bom prihodnjič potrudil!
Lp. Ferdo_________________Narava vse povrne!
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Oh, Ferdo dal si mi svojo naravno prijaznost, čudovit pogled na nasad, ki skriva nešteto tvojih ur..in odpovedal si se pravočasnemu kosilu. Barje je tako lepo, sva šla še do Črne vasi in si ogledala Plečnikovo cerkev sv. Mihaela. Tudi notranjost. Takoj sem rekla sinu: kako bi tu sem pasale vrtnice namesto tega grmovja. (les, kamen in vrtnice v moji domišljiji, lepše ne more biti).
Hvala za potrpežljivost, pa seveda Juglansu, ki je vse skupaj omogočil.
Hvala!
lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

S pomočjo Stare postaje so sadike tudi pri meni, sicer so majčkene toda iz malega zraste veliko. Hvala vsem,ki so sodelovali.
Matic javi se, imam tvoji dve.
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Hvala za odgovor. Prepričana sem sicer, da bo o njih še dosti govora in slikic, a najprej jih je treba pravilno posaditi. Very Happy
lilija

Odgovor Napisal/-a lilija »

Tudi moji sadiki sta doma.Še enkrat hvala Juglansu in Ferdu36 za prijaznost in vso skrb okoli sadik._________________Lep dan in uspešno delo.
Odgovori

Vrni se na “Skupinski nakupi in delavnice”