Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprike 2015

Odgovori
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Cinija, na vrt. Letos so res lepe, verjetno razvajene od toplote do amena. So imele malo nazaj šok terapijo, en dan čez noč na balkonu. Zdaj so na hladnem v mansardi. Mogla bi jih videt naslednji dan, posebej malancane. Ko bi jih nekdo z vrelo vodo polil. Ampak že čez uro so bile ok. Zdaj bojo pa zeloo počasi šle naprej. Paradižnike pa jaz itak še enkrat prepakiram, tako da pustim samo malo na vrh, ostalo zvijem v lončku kot spiralo in dodam zemljo. Pa bojo manjši kot tvoji. Wink

Irena
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Krasno Irena, zelo lepe imaš, moji tudi počasi rastejo v neogrevanem rastlinjaku in na sončku.... lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Letošnje paprike različnih starosti, spodaj na tleh pa še čiliji:
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
dejan84

Odgovor Napisal/-a dejan84 »

moj najvecji plod tega leta, nekje 6cm dolga, okoli 4cm premera
sqjam

Odgovor Napisal/-a sqjam »

dejan84, a si s kodeljevega
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Ravnokar delam inventuro vrtnih paprik. V bistvu večina sladkih, pa nekaj z zelo malo skovilov, za "mehiško kuhinjo".

Sejal sem:

- Ljubov dlan
- Slonovo uho
- Belladonna
- Zlatusek
- Bulgarian Carrot, 10.000 - 30.000 SCU
- Numex Sandia, 500 - 2500 SCU
- Mirasol, 2500 - 5000 SCU
- Ancho Grande, 1000 - 2000 SCU

Večina je dobro kalila, nekje 80 - 100%, odpovedale pa najbolj zaželjene Evil or Very Mad

Ljubov dlan 12/6, 12 kom sejal, vzkalilo 6 kom
Slonovo uho, 10/2 rahitične sadike Rolling Eyes
Numex Sandia, 6/0 letos kupljeno seme ..... Evil or Very Mad

Prvič sem jim namenil celo gredo, sedaj pa imam premalo papričic za dvojne sadike. In preveč za enojne Cool Wink .

Razmišljam, katero sorto bi sadil samo kot enojne sadike, ker se dobro razkošati? Morda Ljubov dlan Rolling Eyes .

Kakšne izkušnje ostalih; MarijaV?

LP_________________mfranc
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Ljubov dlan je ob koncu poletja malo drevo. Več kot 80cm, brez opore pade.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

MfRANC, Ljubov dlan res zraste kar konkreno drevo, zato ga komot sadiš enojno. Morda je kaka varianta, da ti naslednji teden z Ireno dostavim kaj sadik paprike, ker jih imam letos kar obilo, celo več kot paradižnikov?_________________Živeti na podeželju je najlepše!
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Hvala obema, sta me že prepričala za Ljubov dlan! Takoj se bo "lakše disalo" Laughing .

Marija, hvala tudi za ponudbo, saj mi ne manjka veliko - v skrajnosti, če mi odpove še kaka rahitična sadika, imam pa v rezervi kak lončni čili viška. Bo šel pa na kmete, na njivo Wink .

LP_________________mfranc
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Paprike sem sejala 15.2. in so sedaj že kar lepe. Poleg Ljubov dlan, Belladone in Alpine še kakih 5 drugih sort, ki so mi lani odlično delale in so mi bile všeč.
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Odgovori