Delavnica priprave bioaktivatorjev 12.6 Plamenka 14.6 tajana

Odgovori
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

tajana je napisal/a:

Rastline bomo lahko nabirali, meni se zdi da jih je veliko. Si pa ne predstavljam koliko jih rabimo. Eno, dve, ... pet kosar ali celo vec.

Priznam, da sploh več ne vem, koliko nas bo Embarassed Embarassed
Samo za pokazat način dela, je materiala lahko tudi le za dve pesti. Če bi vsi udeleženci želeli odnesti domov npr. lonček kopriv, bo potrebno več tega. Mislim, da bi se na kraju samem dogovorili ali delamo več istih pripravkov z različnimi rastlinami ali naberemo 2 košare kopriv in naredimo en FPJ samo iz kopriv.

Tako kot uči NF .... okoli sebe se bomo ozrli in pogledali kaj se da "opustošiti" (ne, ne, saj se hecam, ne bomo nič opustošili Laughing Laughing )
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Plamenka je napisal/a:
Aye-Aye najbrž ne bo imela več interesa, ker gre tako že na delavnico k Tajani.
Sad eh, eh eh, no. Moj interes. hmm. Prav z veseljem bi bila na čim več takih delavnic in druženj a v petek mi resnično ne bi zneslo. Sem pa vesela, da se vseeno izpelje delavnica, že zaradi vaju s Tiano. Uživajte! Smile

Lahko gremo bolj zgodaj, seveda, da smo ob 9h tam. Sem že tudi sama razmišljala o tem. Za prevoz se zmenimo po ZS.

A vzamem še vseeno seboj tudi moj biochar (kuhalnik)? Prinesem še kis, posode za mešanje bokašija, cvetove vrtnic, tudi baldrijan zgleda še bo. Murve tudi lahko naberem zjutraj ali jagode, maline so še tako tako... potem je tu še preslica, šentjanževka, pelin, dišeči vratič, barvilna pasja kamilica, zalistniki paradižnikov...
pa mačji brk, polžja slina, bela dlaka od črnega mačka čarovnica Wink

Hmm, če recimo naberem zjutraj nekaj zeli in jih samo potresem s sladkorjem ali zalijem z melaso in potem nadaljujemo na delavnici, bo tudi to v redu?

Tajana, glede hrane, te res ne bi obremenjevali, saj če vsak nekaj malega prinese, bo čisto v redu. Če bo vroče pa nam tako ne bo pasalo preveč jest. Wink
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

2X spati ali 3X spati? Zgleda da sem spregledal en prst. Confused

Samo še o času vožnje do točke dogodka. Raje računajte kar 2 urici. (Lj. - B. k.) Mislim, da vas kar dobro poznam in vem, da v nedeljo zjutraj ne bodo rohneli avspuhi po "partizanki" navzdol, do Bele krajine. heheh

A-A, se mi zdi, da bi bilo treba rastlinski material kar takoj pregnesti s sladkorjem.
rukola

Odgovor Napisal/-a rukola »

juglans je napisal/a:
..., da bi bilo treba rastlinski material kar takoj pregnesti s sladkorjem.

Aye-Aye je napisal/a:

...Lahko gremo bolj zgodaj, seveda, da smo ob 9h tam.
..., cvetove vrtnic, tudi baldrijan zgleda še bo. Murve tudi lahko naberem zjutraj ali jagode, maline so še tako tako... potem je tu še preslica, šentjanževka, pelin, dišeči vratič, barvilna pasja kamilica, zalistniki paradižnikov...

figula je napisal/a:
... pokazat način dela, je materiala lahko tudi le za dve pesti. Če bi vsi udeleženci želeli odnesti domov npr. lonček kopriv, bo potrebno več tega...

Vsekakor bom gledal, da bom že pred deveto tam Laughing , samo še ne vem kje Shocked

Glede rastlin predlagam prikaz za liste in vršičke ker imajo malo tekočine in več vlaken, te je težje sprocesirat. Sadeže polne sokov je veliko lažje - zmelješ jih v mikserju in to je to, z listjem pa kar ni in ni dovolj sokov.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

jejhata, sem si z dodatno informacijo o extremnem navodilu zagrenila življenje, ne Sad

Takole razmišljam o takojšnjem pomakanju rastlin v sladkor: ako se vsaj približno držim recepta, morem material stehtat in na to težo odmerit potrebno količino sladkorja/melase.
Če že vmes nekaj pomakam .... kako naj vem koliko imam materiala in koliko sladkorja ? in koliko ga naj še dodam, da bo pripravek v redu, fermentacija uspešna in jaz zadovoljna in rastline nahranjene ??

barvilna pasja kamilica ... ježeš kakšno ime Shocked Confused Laughing to pa je neko čudo Laughing Laughing
Aye-Aye - ali misliš, da je tvoj biochar drugačen od tajaninega? mislim, da jo bo kap, ko bo videla vse kar bomo s seboj privlekli, bomo res kot podivjana horda Laughing (hecam se)

Se popolnoma strinjam da glede hrane ne bi komplicirali, še manj pa obremenjevali tajano, ki jo bomo raje gledali pri čaranju kot pri kuhanju !!

rukola, ne boš se zmazal z mikserjem - to je treba ljubeče, z ročno energijo in pozitivnimi mislimi vmasirat sladkor v material Cool
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

No, pa se javlja en padalec (ka) Embarassed
Danes sem prečitala tole temo in ugotovila, da se dobite pri Tajani. Ravno te dni sem jo nameravala vprašat, če pridem lahko konec tedna po volno , zdaj pa čitam, da se bo pri njej marsikaj dogajalo - bravo. Me ima, da bi se vam pridružila. Je pa težava v tem, da sem bolj slab šofer, zato bi bila zelo vedela, če bi se lahko pridružila nekomu, ki gre iz Ljubljane in bi bil pripravljen nazaj (poleg mene seveda) tovoriti tudi vreče volne._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

figula je napisal/a:
barvilna pasja kamilica ... ježeš kakšno ime Shocked Confused Laughing to pa je neko čudo Laughing Laughing

Lepa rožica, znanstveno imenovana Anthemis tinctoria, ki daje živo rumeno do zelenkasto barvo na volni in svili. Na železnem repertoarju barvilnih rastlin Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Super brbr! up Ni vrag se bomo že nekako zmenili in te vzamemo seboj. Dogovori že potekajo v zakulisju. Wink

Anthemis tinctoria se lahko uporablja tudi kot insekticid.
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Super Brbr. Se veselim da prides. Mogoce se se kdo navdusi.

Opis poti sem poslala vsem na zs (razen belokranjcem). Ce sem koga pomotoma spustila ali ce kdo rabi bolj natancen opis poti, mi naj sporoci in z veseljem dopisem.

Glede hrane ste pa res nezahtevni. Potem pa boste morali biti zadovoljni s tem kar prinesete s seboj in tistim kar vam bom pripravila po moji izbiri.

Z nabiranjem rastlin na vrtu me ne boste nic oskodovali. Ce pa kdo zeli kaj prinesti, me pa tudi ne moti.

Aye-Aye nic me ne moti ce prineses kuhalnik, nujno pa ni, ker ga imam. Razen ce bi zeleli, da se skuha cim vec oglja tako da ga lahko tudi vsak vec dobi za domov.

V kolikor je za jajcne lupine dober jabolcni domaci kis, tega imam dovolj, ni potrebno nositi kisa za vlaganje._________________CARPE DIEM
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Zadeve se bistrijo - za šoferja se je ponudila moja hči, ki pravi, da bo tudi mirno počakala, da se bom naigrala - kako se stvari obračajo: včasih sem jaz potrpežljivo čakala, da se je ona naveličala igranja v peskovniku, zdaj pa ona pelje mene v peskovnik igrat se s somišljeniki, ha, ha...

Tako, se iz srca zahvalim prijazni ponudbi AA, ki me je povabila v svoj avto. Iz Ljubljane bova krenili okrog 8.ure in bova začetek verjetno zamudili, pa se nič ne ozirajte na to.

Za prinesti s seboj se ne spomnim nič pametnega. Imam pa kar precej česnovih popkov, ki jih lahko prinesem s seboj, če bi bili mogoče primerni za kakšen zvarek, ali bi se prilegli udeležencem.

V nadaljevanju sledim vašim navodilom. Če imam kakšno zadolžitev, pa tudi, prosim, povejte._________________naredimo svet lepši
Odgovori

Vrni se na “Skupinski nakupi in delavnice”