Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2017

Odgovori
Špela

Odgovor Napisal/-a Špela »

Jaz bi se kar tukaj oglasila - a ima mogoče kdo kaj semen čilija Aurora ali kakšne zelo podobne sorte? Kaljivost semena, ki sem ga dobila, je bila izjemno slaba, zato zdaj iščem čim hitrejšo rešitev.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Zelenc je napisal/a:
...

Ta čas pa veselo žanjem uspehe lanske letine.

zelenc pozdravljen,

torej si pustil plodove preko zime na bilkah? V vecjih kolicinah?

Ali le veselo praznis kozarcke? Very Happy
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Bolj kot ne le veselo praznim kozarčke, sem pa res kak teden nazaj pomalical zadnjega habanera. Sej je bil bolj bogi, pa vseeno...
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

... se zadane Very Happy ?
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

Uff, ste pa že v akciji vsi Smile
Jaz letos imam v planu
Habanero red, orange, chocolate,
Moruga scorpion,
Carolina reaper,
Bhut jolokia
Borg 9 chocolate F3
Fatalii
Cayenne rdeč in oranžen,
makedonski resasti,
topik
cherry bomb
Jalapeno
Bishop's crown
in še tri brezimensk sorte:
eni so oranžni rasejo navzgor in eni rdeči ki rasejo navzgor, slednji najbolj podobni african birds eye. imam jih za vlagat.
imam pa še ene, ki imajo velikost ploda 2-3mm
in čakam pošiljko semen presenečenja haha

Letos sem se poizkusno odločil zimprovizirat en "growbox", da vidim, kaj to pomeni sploh. 1. semena sem kalil začetek januarja, zelo majhen procent se je obnesel, (vmes se mi je škatlica posušila ) 2. rundo sem kalil konec januarja in sem zelo, zelo navdušen nad rezultatom, veliko več, kot sem računal, tako, da sem nekaj rastlin tudi oddal in nekaj moral zavreči. konec meseca pa imam v planu še eno rundo kaliti.
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Letos tudi pri meni kaljenje ni potekalo kot po navadi. Od 80 semen čilija in 20 paprike, je po skoraj 3 tednih ven prišlo skupaj nekaj manj kot 70 sadik. Sem moral ostale še enkrat posadit Sad
Semena pa imam iz štirih različnih virov.
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Kaj mi najbolj priporočate če so sadike pretegnjene?_________________LP seba993
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Bolj hladno okolje in vec svetlobe, lahko tudi umetne. Malo pomagajo tudi odsevne povrsine za rastlinami, ce svetloba prihaja s strani (okna).
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

seba993 je napisal/a:
Kaj mi najbolj priporočate če so sadike pretegnjene?

Presadit do kličnih listov. Več svetlobe, nižja temperatura.
Urb

Odgovor Napisal/-a Urb »

Sadike so se mi polegle potem ko sem jih pustil predolgo na, sicer notranji, okenski polici.

Kakšno upanje, da jih oživim ali?_________________Tudi po slabi žetvi je treba sejati.
Odgovori