Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2017

Odgovori
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Res je Smile
Luna že vpliva na vso živo naravo, ki vsebuje vodo (navsezadnje je kriva tudi za plimovanje), in verjamem, da določene resnice držijo, le meni ne znese, da bi jo upoštevala, ker mi uspe več naredit, ko imam čas in voljo za delo.

Jutri bom prvič nesla ta velike paradižnike na sonce pa da vidim, kako jim bo pasalo.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ne pretiravaj s soncem, če bo tako kot danes, daj čez njih kakšno kopreno, vsaj dan ali dva.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi jaz sem svoje tavelike ta teden sončila. Prvi dan 1 uro, 2. dan 2 uri, potem pa so bili zunaj 5-6 ur. So prestali brez 'opeklin'. Wink
pika

Saj jutri naj ne bi bilo toliko sonca, bo pravi dan za prvič.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Meni so te vaše skrbi okrog sončenja mladih rastlinic še milijon svetlobnih let daleč Smile
Vsi moji paradajzki so še v fazi semen v zemlji. Le - če prav vidim - mi je Whippersnapper že vzklil. To je četrti dan od sejanja. Prav tako nek no-name paradižnik, velik češnjevec, za katerega sem seme pobrala od hčerine kupljene sadike, zdaj jih pa vsako leto sadita obe hčeri._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
pika

Tudi pri meni gre samo za šest sadik + nekaj sadik balkonskih mini. Ostalo so sicer že prepikirani, a še premajhni.
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Ali uporablajte sredstvo previkur? Mi je teta rekla, da ja nevarno za paradižnike če zahladi in potem pocepajo po tleh. Verjetno se ga ne da dobit brez izkaznice ki je na mojo žalost nimam.
pika

Jaz ne uporabljam ničesar razen zdrave pameti, koliko rastline prenesejo. Zato pa se jih od začetka počasi navaja najprej na sonce in potem na hlad, ko so utrjene, jim tudi kakšen hladen dan nič ne škodi. Pa dovolj velike morajo biti, ko jih začneš nosit ven.
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

To je teoretično čisto v redu. Ampak pri nas so sadike na oknu v spalnici, vse skupaj je že krepko pretegjeno in če jihn znosim v garažo, zna bit tam prehladno. Tašča pa noče sploh čut o tem, da bi jih dali v dnevno. Tašča ko tašča.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tonček, če nimaš pogojev za zgodnje paradižnike, jih naslednje leto sej kasneje - sredi ali konec marca. Takrat bo že več svetlobe in ne bodo pretegnjeni. Ali pa dosvetljuješ z umetno razsvetljavo, ki je namenjena prav za rast sadik.
Odgovori