Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Gobarjenje 2017
Marela-dežnikarica, pravih dimenzij in izgleda, vendar
- nima značilnega "orehovega" vonja
- če jo malo odkrhneš, robovi barvajo oranžno ( ??? )
Kaj bi to bilo?
Ne gre za osamljeni čudni primerek, temveč je znotraj okoliških ekstremno marelastih gozdov nekaj skupin, kjer so same take.
Ha - z eno roko pisal, z drugo pa že tole našel
http://www.gobe.si/forum/index.php?topic=546.0
- nima značilnega "orehovega" vonja
- če jo malo odkrhneš, robovi barvajo oranžno ( ??? )
Kaj bi to bilo?
Ne gre za osamljeni čudni primerek, temveč je znotraj okoliških ekstremno marelastih gozdov nekaj skupin, kjer so same take.
Ha - z eno roko pisal, z drugo pa že tole našel
http://www.gobe.si/forum/index.php?topic=546.0
Zanimivo, že toliko let nisem našel nobene ta male marele, dežnikce, da sem pozabil kje sploh sem jih nabiral .
V moji kar zajetni knjigi GOBE, 330 strani A4 formata, je opisano (in narisano) 12 vrst dežnikov, dežnikovcev in dežničkov. Plus omenjenih veliko sort, ki so manj zanimive.
Spomnim se, da so pred desetletji sodelavcu masovno pognali na vrtu. V želji po izboljšavi zemlje je na debelo navozil žaganja iz bližnje žage ......_________________mfranc
V moji kar zajetni knjigi GOBE, 330 strani A4 formata, je opisano (in narisano) 12 vrst dežnikov, dežnikovcev in dežničkov. Plus omenjenih veliko sort, ki so manj zanimive.
Spomnim se, da so pred desetletji sodelavcu masovno pognali na vrtu. V želji po izboljšavi zemlje je na debelo navozil žaganja iz bližnje žage ......_________________mfranc
-
- Kraj: Domžale
Danes sem poskusil srečo še v Poljanski dolini. Najprej sem naletel na lep, debel kostanj.
Nato sem našel kakšnih 15 že zelo velikih in dokaj starih jesenskih gobanov. Vse sem pustil. Za seme !
Nato pa ...
... veselje nepopisno !!!
Še en lep, navaden jurček:
Pa še nekaj pikic - lepotičk. Uh, koliko jih je bilo !?
Ogromno je bilo tudi cigančkov, precej golobic in sirovk, nekaj dežnikaric ter še cel kup ostalih, poznanih in nepoznanih gobic.
Lep dan za v gozd. Najbolj sem bil pa srečen, ker nisem nikogar srečal !
Nato sem našel kakšnih 15 že zelo velikih in dokaj starih jesenskih gobanov. Vse sem pustil. Za seme !
Nato pa ...
... veselje nepopisno !!!
Še en lep, navaden jurček:
Pa še nekaj pikic - lepotičk. Uh, koliko jih je bilo !?
Ogromno je bilo tudi cigančkov, precej golobic in sirovk, nekaj dežnikaric ter še cel kup ostalih, poznanih in nepoznanih gobic.
Lep dan za v gozd. Najbolj sem bil pa srečen, ker nisem nikogar srečal !