Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2018

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Plamenka je napisal/a:
Zame so habaneri maksimum.

Tudi zame Wink , se mi zdi, da so to čiliji, pri katerih še uživamo v različnih okusih in aromah. Edino kar sem gojil močnejšega, je bil Bhut Jolokia in Red Savina Habanero.

Letos gojim Carolina Reaper in Devil`s Tongue Yellow; tudi zadnji je s skovili malo čez povprečen habanero. http://vivis-chili.dk/chilibeskrivelser/devils-tongue-yellow?lang=en
Ampak samo zato, ker sem pred leti dobil v dar ta semena, in nisem hotel užaliti donatorja Cool .

Vse ostalo kar letos gojim, je na nivoju jalapena, s skovili približno 100% gor ali dol._________________mfranc
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Plamenka je napisal/a:
Tule je pa še nekaj hujšega - Zmajeva sapa:
http://www.rtvslo.si/tureavanture/kulinarika/valizan-vzgojil-tako-pekoc-cili-da-bi-jedca-ubil/422912
Lahko pa da imajo še kaj hujšega, saj tako visokim skovilom ne sledim.

Ja, z marsikakšno novo "strupeno" sorto se dičijo gojitelji, ampak kolikor vem, vsi sanjajo Guinness World Record. Samo približno (ker me tudi več ne zanima) vem, da obstojajo neka pravila za ginesov rekord, ki jih mora kandidat doseči .... Cool_________________mfranc
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

pajo je napisal/a:
Imam še vse kaj močnejšega od tete Caroline.

Aja? Kaj naprimer? Wink
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Spiridon je napisal/a:
pajo je napisal/a:
Imam še vse kaj močnejšega od tete Caroline.

Aja? Kaj naprimer? Wink

Ah ne me hecati Razz Jinsgaw,Borg,Sepia..._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

brbr je napisal/a:
Oooo, a kar sadiko dobim? Velika hvala. Ali jo lahko prevzamem, ko bo konec ledenih dob. Mislim, da ji bo pri tebi v tem obdobju dosti bolje kot pri meni. Je vse nagneteno in še bolj bo, ko se namnožijo paradižniki...

Ko boš hodila po mojih koncih se oglasi._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

No, seveda, 100 ljudi, 100 različnih okusov. Lani sem imel poudarek na nuklearcih (Carolina, Moruga, 7 pot itd)... In jih imam še sedaj na zalogi v obliki prahu kot začimbo. Precej tega sem razdal naokoli, ker je pač "šarf za pop****t" in se dozira res v malih količinah (tu dobesedno pride prav navodilo "za noževo konico"). So mi pa nuklearci zelo prav prišli tudi kot "začimba", ko sem kuhal omake. Ena je sicer bila izključno iz nuklearcev, ena izmed ostalih je imela neke blage čilije, h katerim sem dodal nekaj teh ostrih. Da bi jih pa glodal kot prigrizek, mi pa ni ravno no Smile

Letos po nekem naključju nimam nobenega izmed njih (najbolj ojštri bi bil pomoje hab. chocolate pa mogoče še jamaican hot yellow, ostali so blažji)_________________go with your instinct to live as you want
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

A ima mogoče kdo sadiko/sadikico Habanero chocolate za podariti? Nobeno seme mi ni vzklilo Sad_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Žlehtnoba

Žal ne (z moje strani); kar je bilo viška, je že šlo._________________go with your instinct to live as you want
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

lpmami je napisal/a:
A ima mogoče kdo sadiko/sadikico Habanero chocolate za podariti? Nobeno seme mi ni vzklilo Sad

Na Facebooku je skupina Čudoviti svet čilija®. Je zaprta za javnost, vendar te po prošnji sprejmejo medse. Sicer pa če imaš čas, lahko obiščeš tradicionalno izmenjavo sadik.

Žlehtnoba

O super! Mi lahko zaupaš še, do kdaj bo izmenjava potekala? (ker sem precej bukov in nimam facebuka, do tega podatka pač ne morem). Ta dan je namreč še pohod okrog LJ, zato me zanima, da lahko skombiniram..._________________go with your instinct to live as you want
Odgovori