Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2018

Odgovori
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Muha, letos bom bolj pozorna na to o čem pišeš. v spominu imam, da rastlina s plodovi res ne mara preveč mokrote. kljub temu je veliko dejavnikov kateri so rastlini s plodovi v prid. upam da bom dosledna in to tudi zabeležila. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Dodatna runda: Stump of the world, Gregori's Altai, Terhune, pa še par rezervnih Marianna's peace.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Stump of the world, si ga že kdaj gojil?

Hecno, imel sem semena, pa jih ni več, in se sploh ne spomnim, ali sem to sorto kdaj sejal Embarassed . Ga zelo hvalijo.

Variantno sem semena oddal, da ne "zastarajo" ker pri meni niso prišla na vrsto. Kar se pri meni prevečkrat zgodi._________________mfranc
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Hm saj je še nekaj časa do takrat ko bodo šli na vrt samo nisem ravno navdušen nad rastjo._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Šampijon setve Wink
Letošnja setev plodovk je bila pri meni zelo stresna, infarktna Evil or Very Mad .

Od dobrih do zelo slabih. Zadnja setev, paradižniki, pa odlična. Najbolj pa me je presenetila kaljivost sorte Amazon Chocolate. Glede na podatek da je seme iz leta 2008 sem sejal zelo ziheraško. Šest semen, rabil pa bom samo eno, do dve sadiki.

Zelo hitro je kalilo pet semen, mogoče se pojavi še šesti kalček. Pred leti sem dobil seme sorte Amazon Chocolate iz treh virov, pa se ne spomnim nobenega vira Embarassed . Na levi strani vrečke, zgoraj, je dopisano Ivčk, pa nisem siguren, če je seme prišlo direktno od nje. Me firbec daje, ali so bila poslana semena res iz leta 2008, ali pa so bila novejšega datuma.

Ker, če so bila iz tega leta, se mi zdi, da so rekorder mojih setev!_________________mfranc
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Jaz sem jih letos zelo pozno sejala. Tako da so mickeni Rolling Eyes

Paprike imam se kar lepe, paradizniki pa ornk zaostajajo. Najprej so se mi prtegnili (letos sadike prvic gojim v stanovanju v Ljubljani), sedaj pa nikamor ne grejo Rolling Eyes

Eh ja, se en mesec imajo. Bom pac nekaj sadik za zgodnje paradiznike kupila, potem bido ma tudi moji malcki ze zatekli preostale. Se tolazim Very Happy
Davorin

Odgovor Napisal/-a Davorin »

Novinka.
Moji oz paradajzki od tvojih semen mi delajo zelo dobro-pod lučko. Nekaj jih imam viška. Jih potrebuješ?
lp
Davorin_________________lp
Davorin
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Mfranc,so od mene,so! Je etiketa moja. Dobila leta 2008 od ameriškega forumaša pugsa. Semena njegova,torej je starost prava. Čestitke za rekord!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Novinka, mislim, da pri taki Gartlčevi proizvodnji, sadik paradižnikov ne bo treba kupovat.. Bi bila kar sramota se mi zdi. Gotovo bom imela tudi jaz kakšnega odveč.

Moji korenjački so zdaj nameščeni na terasi pod plastičnimi pokrovi. Družbo jim delajo tudi čiliji, bazilika, zelene, solate. Je taka gneča, da bodo morale solate te dni na prosto pod kopreno.._________________naredimo svet lepši
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

mfranc je napisal/a:
Šampijon setve ...
Najbolj pa me je presenetila kaljivost sorte Amazon Chocolate. Glede na podatek da je seme iz leta 2008 sem sejal zelo ziheraško. Šest semen, rabil pa bom samo eno, do dve sadiki.
...
Me firbec daje, ali so bila poslana semena res iz leta 2008, ali pa so bila novejšega datuma.
...
Ker, če so bila iz tega leta, se mi zdi, da so rekorder mojih setev!

Ivčk je napisal/a:
Mfranc,so od mene,so! Je etiketa moja. Dobila leta 2008 od ameriškega forumaša pugsa. Semena njegova,torej je starost prava. Čestitke za rekord!

Madonca... tako dolgo, da so kaljiva?

Mfranc, čestitam. Ivčk, mislim, da si dolžna sporočilo "pugsu". Če pa še poizveš, kako jih je pripravil, in če boste še kaj zapisali, kako se jih hrani, da se jih "ohrani"... hja, jaz bi to z veseljem prebral. Very Happy

Pa še veliko uspeha.
Odgovori