Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Danes za vrtnice
Moderator: Melona
Moji letošnji sejančki že kažejo znake plesni... :( Verjetno moram kaj našpricati?
Bili so v tegelčkih in sem jih čim manj "motila", zato so še kar mladički. Zanima me, ali jih sedaj presadim ven v zemljo, ali jih še prezimim?
Eden se mi je vseeno uspel posušiti, ostaja mi jih 5. Kaj za ena sorta so, bomo še videli... Pa saj to me niti ne zanima tako zelo, ker vem, da mi je bila njihova mama všeč. Glede očeta, seveda ne vem...
Bili so v tegelčkih in sem jih čim manj "motila", zato so še kar mladički. Zanima me, ali jih sedaj presadim ven v zemljo, ali jih še prezimim?
Eden se mi je vseeno uspel posušiti, ostaja mi jih 5. Kaj za ena sorta so, bomo še videli... Pa saj to me niti ne zanima tako zelo, ker vem, da mi je bila njihova mama všeč. Glede očeta, seveda ne vem...
crtj je napisal/a: |
Splošno imam vtis, da vrtnice izredno lepo reagirajo na vodotopno gnojilo za maline (zadnjih par let je to Haifa Polyfeed 9/12/36 +Mg +Me, če komu prav pride). Zelo hitro se pozna pri cvetenju in razvoju. |
V kratkem bom nabavljal to gnojilo, ki pa se dobi le v vrečah po 25 kg, tako da če ste dodatni interesenti, ki bi bi si kakšno vrečo razdelili, se lahko pridružite tukaj: http://forum.gartlc.si/gartlc-about5355.html&highlight=
Po skoraj tednu dni burje, sem danes naredila sprehod po vrtu. Po 4 letih mi je veter naredil ogromno škode: polomil najlepšo vejo Artemis, polomil oporo Alchimista, polomil lok pri James Galway. Polomil ogromno vej, zbrusil listke. Ampak vrtnice si bodo opomogle. Danes pašem oči na naših rožnikih, ki so zadnje leto kar malo zaspali. Kako ste rožarke? Mene vrt v teh časih zelo pomirja.Sploh zelenjavni.
Malo smo zaspale ja. Jaz prvič doslej obrezujem nekatere vrtnice šele sedaj. Prepozno začela, zaradi enomesečne zasedenosti, dodatno zakasnila. Prav danes sem čistila največji rambler in seveda mnogo vršičkov polomila in kaj preveč odrezala. Verjetno bo letos glavno cvetenje malo zamaknjeno. Nekatere grme, ki jih nisem lani obrezala, sem letos malo oskubila.
Zanima me kako se zbujate ostali in kje si Melona? Javi se kaj, da zaživimo, pomlad je tu. _________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Zanima me kako se zbujate ostali in kje si Melona? Javi se kaj, da zaživimo, pomlad je tu. _________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.