Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2019

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Povem, da se je moj starček 42 Days poslovil - posušil (mogoče veste, kaj bi bil vzrok?). A vseeno je uspel do rdeče barve spraviti dva ploda. Prvi cvet se je odprl 24.2. Plod je rdeč že par dni. Torej res potrebuje cca 42 dni do zrelosti.

_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Bravo! Hkrati pa škoda, da se je posušil. Ne vem, kaj bi bil razlog. Samo starost ali kaj drugega? Upam, da bo kdo imel kakšno idejo.

Zanimivo je, da je moj 42 days zacvetel dva dni prej, kot tvoj, a plodova še nista popolnoma rdeča. Medtem ko je Kimberly, ki je zacvtelel kasneje, že čisto rdeč.
brbr

Mogoče sta plodova pri mojem dozorela bolj na silo, ker se je posušil... A je tudi lani na taisti rastlini prvi plod dozorel cca 42dni po odprtju cveta.

Mislim, da samo starost ni problem. Bolj stavim na kakšno okužbo._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Nobenega sončka ni in moji paradižniki na vrtu pod tunelčkom že čutijo pomanjkanje toplote. Ne, da bi hirali, napredujejo pa tudi ne. Sicer brez posebnih posledic zdržijo nihanja do blizu ničle, a ker se niti čez dan ne ogreje, jim bom malo pomagala.

Imam že pripravljeno 7-dnevno svečo, da jo postavim noter. Tunelček je mali (1 x 1 x 0,8 m), računam, da bo dovolj dvignila temperaturo. V teh oblačnih dneh jo bom pustila nepretrgano goreti. Noter jih ne mislim nositi, ne sadim rada pretegnjenih in razvajenih sadik.
Uporabniški avatar
Plamenka

Nauta, nisem vedela, da kdo na Gartlcu goji to sorto, jaz sem pa dolgo iskala semena! Wink Tudi jaz sem mislila Piennolo del Vesuvio sušiti, menda ga pa tudi obesijo s steblom vred in ostane dolgo svež. Če boš prišla na Gartlcmanijo, bi te prosila, če prineseš par plodov, da bom primerjala s svojim.
Uporabniški avatar
Plamenka

Brbr, videti je, da se je hitro posušil. Bi bile lahko pršice ali kaj podobnega?
brbr

Ne, pršice niso bile. Bolj mislim, da je kakšen virus. LIst se začne sušiti od konice proti steblu in postane iz zelene barve takoj rjav in suh kot papir - se kar zdrobi med prsti._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Plamenka

Čudno!
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Preveč pognojeno mogoče?
brbr

Dvomim, da je bil preveč pognojen. Listi so se mu takole sušili že pozimi in zgodaj spomladi. Potem sem ga, ravno zato, ker smo sumili, da je lačen, dognojila...

Kje imate paradižnike trenutno? Ste jih dali na toplo? Razmišljam, da bi moje čez noč ptrestavila v hišo. Sicer ne bo minusa, a danes, ko je bilo v Lj vsega 5st. mislim, da jih kar zebe. Za jutri pa pravijo, da bo celo nekaj manj._________________naredimo svet lepši
Odgovori