Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

Odgovori
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

IGY- pri nas že cvetijo.
Sicer začetek, vendar so nekateri cvetovi že popolnoma odprti več dni, tako da je že možen prenos peloda.
lp. Vinkoz
ivipiči

Odgovor Napisal/-a ivipiči »

Tudi pri meni so Sanflowerke pohitele.
Danes prvi prav odprti cvetovi.
Upam, da bo letošnja letina Asimin boljša kot lani. Trenutno imam 10 sort od tega 6 v cvetnem razmahu._________________Veselo na delo !
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Oki -doki, pričenja se! (no, nekje je že vse mimo...) Muhe take in drugačne že obletavajo asimine! Jutri jim nastavim še vabo (eno usmrajeno piletino) Municija z goriške pa je tudi pripravljana za brenčanje....

_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Lepo Optimist. Pri meni skoraj končano opraševanje, zadnji preleti, saj je ostalo še kakšnih deset cvetov.Ostalo zaenkrat dobro kaže, tudi uspešnost opraševanja.Danes ogled PECAN, pelod, v kolikor je že, pričakuj pošiljko. Včeraj pobiranje peloda tudi od Juglans regia.Bomo malo čarali s opraševanjem.
Shocked
lp. Vinkoz
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Tudi pri meni muhe že pridno delajo._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
javrgar

Odgovor Napisal/-a javrgar »

Posajena aprila 2010; danes sem opazil prvi cvet. Je pa na veji, ki je zunaj zaščitne ograje pred srnami, tako ne pričakujem sadeža.

javrgr.
Lepo, da ti bo cvetela a ne delaj si skrbi zaradi srne saj je malo verjetnosti, da bi cvet prvo leto sploh ostal.

Tako je izgledalo na eni od mojih dveh skoraj enako velikih dreves obe v takšnem rzcvetu. Sedaj je cvetenje končano in plodiči se kar pogumijo a sem prepričan,da jih še 80% odvrže pa še potem bi bila letina izjemno bogata.
Imam tudi na drugi lokaciji 6 drugih sort, ki so tudi cvetele s po nekaj cvetov a si ne obetam plodov so komaj tri leta stara drevesca a bo že.

Tako to izgleda ko se plodiči pokažejo a ni šanse vse poslikat.

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 2 fotografiji

L.P.Ivan_________________Veselo na delo !
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

Ivipiči: koliko pa je stara asimina na prvi sliki?

Lp, Andrej
ivipiči

Drevo na sliki je v osmem letu starosti._________________Veselo na delo !
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Mene pa zanima v cem je razlika med cepljeno in necepljeno asimino v trgovini razen v ceni?
Odgovori