Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pozeba 2024

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Htf_lover, tudi pri nas tak vtis. Neko zelo selektivno obnašanje mraza, kjerkoli je bilo malo zavetrno, se je zelo poznalo, in pa kot da se je natočilo hladu malo - ni segel visoko od tal (nizko rastlinje ali nizki deli dreves na izpostavljenih legah so prizadeti očitno bolj kot višje, ki lahko tudi sploh ne).
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

lpmami je napisal/a:
Htf_lover, daj, napiši, od kod si, da imaš tako varno pred pozebo.

Okolica Ptuja. Letos sem imel srečo. Prejšnja leta mi je pozeba vzela vse. Je pa v okolici mariskje nareidla pozeba veliko škodo letos, tako da sem imel srečo, da ni prišla do izraza pri meni.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Tudi pri meni podobo kot pri Črtu - na češnji so do ca 3 metre višine zasnove plodov bolj ali manj suhe, kar je pa višje, pa zgleda še kar spodbudno zeleno. Zgleda so ptičji vrači bolj uspešni od človeških Smile

(saj je po svoje logično, hladen zrak se zadržuje pri tleh. In pa morda v razmislek, da ni vse samo v udobnosti obiranja - najbolj udobno je sploh ne obirati - ampak sadna drevesa iz sejancev niso brez razloga visoka in je morda modro smoselno razpršiti tveganje pozebe in uporabo lojtre pri obiranju)
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Ha, zanimivo. Ja, pred desetletji, v Yu, smo plezali na vse sadje.

Zdaj pa smo tu:
Ta današnja mladina gre mimo češnje kot da je učbenik za matematiko.
Mene pa je sram v teh letih plezat nanjo - bo še kdo pomislil, da se želim obesit :-o
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ma, kaj te bo sram. Gotovo imam vsaj eno če ne več desetletij več od tebe, pa sem do nedavna vsako leto plezala na našo staro češnjo. Je bila dovolj čvrste in močne rasti.

Ni lepšega, kot čepeti v krošnji češnje in zobati sveže utrgane plodove. Very Happy Lani jih je pobrala monilija, letos pa izgleda, da se bomo prvič, odkar smo se poslovili od starega drevesa, spet najedli domačih češenj.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Aladin, vse kot praviš.

Pri nas je bila meja škode nekje meter dvajset, meter in pol. Od tam gor vse OK... Celo na njivi mlade robinije ravnokar odpirajo cvetove, kot da ni nič bilo.

GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Danes popoldan sem vse podrobno pregledal in kaže takole:
- sliv in jabolčnega našija bo zelo malo, ne vem če je razlog pozeba ali dež,
- akebija je ožgana, sile pa ni.
Ostalo vse OK, vsaj za zdaj.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

crtj je napisal/a:
...
Pri nas je bila meja škode nekje meter dvajset, meter in pol. Od tam gor vse OK... ]

Na, tako pa se potem pride do višine cepljenja - recimo kakija, ki so ga poslali Mfrancu ...
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Banda vremenarska, nesposobna ... blizu 0 smo spet imeli !
Dobro, da jim nisem verjel in sem pustil jagode in krompir lepo pokrite.
Po tleh je bilo deloma pomrznjeno, na srečo se je okoli pol šestih priplazila megla.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

MS +4.
Odgovori