Stran 16 od 20
Objavljeno: Po Feb 18, 2019 3:32 pm
Napisal/-a Melona
Hvala za odgovor.
Objavljeno: Če Feb 28, 2019 10:41 am
Napisal/-a Oldi
Iščem po spletu kdaj spomladi obrezovati, pa ne najdem uporabnega nasveta. Ko je temperatura nad 5°C in ko se začne topliti, zame nista podatka. Predvsem me skrbi solzenje, zato skrajševanje starega lesa opravim pozimi.
Objavljeno: Če Feb 28, 2019 10:53 am
Napisal/-a metuljc
Kaj je pa zate podatek? Datum? To pač ne gre.
Objavljeno: Če Feb 28, 2019 11:52 am
Napisal/-a aladin
Glede na izkušnje zadnjih let najprej naredim grobo frizuro in pustim še malo rezerve za morebitno pozebo. Ko pa ni več nevarnosti da bi kaj pomrznilo pa grem s škarjami še enkrat skozi (ali pa tudi ne, odvisno od časa).
Objavljeno: Če Feb 28, 2019 12:26 pm
Napisal/-a muha
Oldi: Tule poglej, kdaj jo obrezujejo pri vrtinovih. Na njih se glede tega zares lahko zaneseš. Če bi se rad še kaj novega naučil, si pa tudi dobrodošel. Dobra družba in hrana zagotovljeni - vem iz lastnih izkušenj.
Objavljeno: Po Maj 27, 2019 11:34 pm
Napisal/-a Igy
Jaz se trt lotim enkrat proti koncu februarja; če je mrzlo tudi v začetku marca.
Takrat porežem kar porežem._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Objavljeno: Sr Sep 11, 2019 11:45 pm
Napisal/-a crtj
Oj, je že kdo delal rozine v pečici? Jaz sem danes prvič, na peki papirju in pri 100 C x 4 ure, pa se mi zdi, da bo še rabilo nekaj ponovitev do pravega rezultata:) Kaj ste vi opazili kot glavni ključ do uspeha?
Objavljeno: Če Sep 12, 2019 12:06 am
Napisal/-a Andrej Banko
100 stopinj bo pa verjetno kar malo preveč. Nad 70 jaz ne bi šel, ampak v pečici je to najbrž težko točno nastaviti.
Objavljeno: Če Sep 12, 2019 9:36 am
Napisal/-a crtj
Tudi meni se je na prvo žogo zdelo veliko, vendar sem na več mestih prebral to kot OK, eni so potegnili celo do 150. Dejansko je pri 100 rabilo vsaj 4 ure, da je nehalo biti zelo mehko.
Bolj me matra glede pacanja - sprijemanja med sabo ... Kot da bi bilo treba vse skupaj blago naoljiti. Spomnim se tudi s trgovinskih vrečk raznega malokalibrskega suhega sadja, da je omenjeno olje.
Objavljeno: Če Sep 12, 2019 9:45 am
Napisal/-a lpmami
Ja, res je na tistih vrečkah omenjeno olje, pa mi nikoli ni kapnilo, kaj dela olje na rozinah. Po drugi strani se pa spomnim rozin, ki smo jih kupovali na tržnici "na vago", ki so bile zelo sprijete v kepe._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje