Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Lpmami, čudovit je, bravo!
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Melona je napisal/a:
Lpmami, čudovit je, bravo!
No, tole lepoto sem ti mislila podariti, pa sem ti prinesla celo korito mladih vrbic Confused_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Ampak namen je bil veličasten!
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Popek mojega deformiranega hibiskusa napreduje. Nestrpno pričakujem cvet. Mogoče bo potem bolj jasno, kaj to je. Ni podoben močvirskemu hibiskusu, vrtni so pa tudi malce drugačni.

Trenutno je najlepši Red sky s cvetovi v premeru 28cm. V resnici je seveda temnejši. Tudi drugi imajo še posamezne cvetove, glavnega cvetenja pa je seveda konec. Zdaj so na vrsti sejanci, da zacvetijo.

mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Hja, zdaj jih bomo slikali po sektorjih Rolling Eyes .

V ponedeljek, 19. 08., je bila napovedana huda ura. Zelo na hitro sem za vsak slučaj poslikal rondo. Huda ura je zopet zagrozila z nekaj minutno predstavo, in se unesla, meni pa je ostala zadnja letošnja slika celega rondoja Embarassed .

002-12_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Rdeči se s cvetenjem poslavljajo, Fancy Eye je v polnem cvetju, rumenkasti pričenja:

Na desni sliki se rumeni nadih bolj vidi. Pri direktnem fotografiranju pa moj fotoaparat nianse ne zmore reproducirati.
Uporabniški avatar
Plamenka

Je kar velik in košat. Imel bo še veliko cvetov.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Značilost tega rumenkastega je tudi, da ima cvetne popke stisnjene tesno skupaj, zato je nevarnost, da se polomi, še večja:

Uporabniški avatar
Plamenka

Pa debele veje ima, vsaj moj in človek ne pričakuje, da se bo zlomil.

Tole pa je moj drugi letošnji sejance, ki je zacvetel. To naj bi bil križanec med roza nagubanim in rdečim, ki je potomec Red sky. Ne vem ali sem prepozno prišla s čopičem in me je prehitela kaka žuželka. A mama je rdeča in iz rdečega najbrž bolj težko pride bel. Sicer ne vem, kakšno mešanico genov ima mama, ki je sejanec. Težko verjamem, da sem napačno označila semena. Okoli vsake semenske glavice sem pripela trak z napisom mame in očeta. Semensko glavico s semeni sem skupaj s trakom dala v vrečko. No, napaka se lahko vedno zgodi. Cvet ima premer 18cm, kar je spet precej manj od staršev.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Plamenka, gotovo se nisi zmotila. Lahko, da je bila na delu res kaka pridna žuželka še pred tvojim čopičem, lahko je barvo potegnih od svojih pra-pra..staršev. Tudi vsi moji sejančki vlečejo na podobno vižo. Izolirani niso bili. Cvetovi ravno tako večinoma manjši od domnevnih staršev.
Odgovori