In plačal .
Malo za šalo, malo zares - saj vem, kaj si hotel povedati.
Totalni, pardon, liberalni kapitalizem pronica v vse pore, in ja, izgleda da tudi med dobavitelje semen. Sem na tem forumo pojamral že lani (če ne predlani ), kako opažam pri mojih stalnih prodajalcih semen, da popuščajo pri kvaliteti semen. Kar se čistosti tiče in kaljvosti.
Na eni strani se veča konkurenca; iz leta v leto je več semenarn, da o Ebay prodaji niti ne govorim. Večja konkurenca naj bi po pravljici o kapitalizmu povečala kvaliteto ponudbe, v praksi pa niža cene (????) in posledično kvaliteto.
Ja, pogrošno kvaliteto bi pričakoval od semenarjev od recimo 1,5 € in navzdol, za vrečko semen, vendar ni vedno tako.
Plamenka je napisal/a: |
To je pa res zoprno. Kupiš, da dobiš točno tisto, kar bi rad, potem pa je skrižano ali nekaljivo. Nič bolje, kot če shranjuješ lastna semena. Pa semena pri Pepperseeds niso niti tako poceni, vsaj nekatera. Upam, da boš imel naslednjo sezono več sreče! |
Ja, Plamenka, in pri Thompson & Morgan so skoraj po 4 €, in ravno od njiju sem dobil škart robo .
Torej si "renomirane" semenarne privoščijo tudi malo pogoltnosti in po visoki ceni prodajajo škart robo.
LP_________________mfranc