Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Končno v vsej svoji lepoti!

Cvet dosti večji ne bo. Tudi pri meni je okrog 20 cm, le da jih je naenkrat več v šopu, kot se vidi na moji sliki. So pa ravno na tega na veliko navalile gosenice. Verjetno, ker je bolj nežen in jim je bolj okusen ali pa laže zvrtajo luknjico v popek. Škropljenje izgleda ni dosti pomagalo. Crying or Very sad Crying or Very sad

Pri meni se sezona cvetenja počasi zaključuje. Cvetijo le še sejančki in nekaj zamudnikov na senčni legi. Kratko a sladko bi ocenila cvetenje hibiskusov.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Meni oba cvetita nekako izmenično in imam vsak dan vsaj cvet. Prelepo!
Doseže pa samo 18 cm, pa malo valovit je cvet, ni čisto ravna ploskev._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Muha, ahoj. Pred leti si mi poslala semena, lepi,različnih barv, magenta, svetel in temnejši roza,bel. Sta pa dva šopa nizka 20 do 30cm z majhnimi temno zelenimi srčastimi listi, cvet temno rdeč 10cm premera. Zelo lepi, katera vrsta je to. LP
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

LPmami, samo en cvet si fotografirala. Bi še drugega?

Doli, pozdravljena po dolgem času! Bi lahko objavila fotografijo tega hibiskusa z manjšimi cvetovi?
Lahko tudostale. Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Doli: če si dobila semena od mene, sem ti gotovo dala polovico tistih, ki sem jih sama dobila. Nekaj od Darso in Ive, lahko tudi od Dajmarja, morda je bilo zraven še kaj semena od Iris-Potonke. Lastnih do lani sploh nisem uspela pridelati. Nizki rdeči in nizki beli, premera do 15 cm so pri meni iz Darso-Iva semen. Na moji fotki zgoraj je pa iz Dajmarjevih semen, grmiček izpod pol metra. Morda tudi zaradi lege s premalo sonca??

Torej: sorte Confused Rolling Eyes Confused Rolling Eyes Itak so sejančki mešanica očkov in mamic, ki morda so ali morda niso imeli "rodovnika".
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Plamenka je napisal/a:
MFranc, tudi jaz bi jih rada imela na vrtu več, a žal ne gre. Mislim, imajo nekateri v loncih tudi krajši čas cvetenja kot tisti na vrtu. A vseh žal ne morem imeti tam. Spomladi bom lončnim dodala nov substrat in jih bom pognojila
.
Plamenka, zamenjava zemljišči? Very Happy

Se mi zdi, da imaš to, čelno dvorišče, kot manjša cvetlična razstava. No ja, priznam, če bi bilo še večje, bi ga sigurno zapolnila z rožami!

Jaz imam samo dolge stranske, sosedske dimenzije parcele. Nasprotna stran od žive meje, je cela dolžina parcele, 37 m, ki bi jo lahko zasadil z rožami.
Ampak še vedno bi razveseljeval (ali pa ne :-)) samo enega soseda. Ti razveseliš cele množice mimoidočih Wink ._________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Haha, Mfranc, ne moreva menjati, preveč rož bi bilo treba presaditi. Very Happy

Res je, večina rož je spredaj, nekaj pa tudi zadaj. Najlepše je spomladi, ko cvetijo perunike in prekrijejo vse ostalo. Zdaj so glavni hibiskusi, ki odvrnejo pogled od nekje bolj, drugje manj posušenih listov perunik. Sejance, ki so v loncih, prenesem spredaj, ko naredijo popke, da imam več cvetov na kupu. Trava sicer trpi, a se obraste.
mfranc

Plamenka, si imela prav!

Čašni listi so začeli dohitevati venčne liste! In kaže, da bo prva Magenta čisto normalen cvet, hudo, hudo, nestrpno pričakovan Rolling Eyes .

Se odpirajo tudi drugi popki, tako da, se dogaja. Vseeno pa je magenta pravi počasne v primerjavi z Albo, mogoče je to plus, ta je že odcvetela.

010-8_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Super, upam, da ti bo cvet všeč.
mfranc

Seveda mi bo! Sploh če se je zgodil nekak jesenski kultivar Very Happy .

Mimogrede, popoldan sem nekaj brskal okrog rondoja. Na Kora Albi sem opazil čisto majčkene popke. Izgleda da sem rondo prezgodal odpisal.

muha je napisal/a:
mfranc: Resda cvetijo le kratek čas, so pa takrat prelepi. (Poizvedi, če imajo kje umetne iz plastike, da bi jih nalepil za naslednja dva meseca Wink Laughing )

Muha, vidiš, ne bom rabil plastike! Very Happy_________________mfranc
Odgovori