Stran 158 od 206
Objavljeno: Sr Avg 19, 2015 1:12 pm
Napisal/-a matjazb
pajo je napisal/a: |
O tej osebi bi se dalo marsikaj zapisati. |
aja, ga ne poznam, slučajno sem naletel na pogovor, med iskanjem info. o čilijih, če je kakšen čuden tič vi forumaši vrjetno že veste, jaz v vode čilijev plujem šele kakšmi dve leti..tako, da se opravičijem če sem napačnega "reklamiral"
lp Matjaz
Objavljeno: Sr Avg 19, 2015 1:18 pm
Napisal/-a pajo
Ni panike._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: Sr Avg 19, 2015 2:00 pm
Napisal/-a mfranc
Bicikel, evo sem pogledal v črnega in ima čisto običajna semena, mogoče rahlo temnejša.
http://forum.gartlc.si/gartlc-about3580.html&highlight=
Kolikor se trenutno spomnim, imajo pa res črnočrna semena Rocoto čiliji, Capsicum pubescens
LP_________________mfranc
Objavljeno: Sr Avg 19, 2015 2:48 pm
Napisal/-a Bicikel
Hvala. Bom bolj pozoren. So pa moji v premajhnem loncu in možno, da tudi bolj čutijo nihanje zalivanja. Me pač skoraj po cel dan ni doma. Posledično plodovi niso tako lepi. Pa lahko da so že prezorjeni bili skriti v šavju.
Mimogrede, Queen Laurie sedaj dela na polno. Plodov bo čuda, so pa večinoma še majhni. Do zažiganja bo še trajalo.... Pa saj so še drugi..
Objavljeno: Sr Avg 19, 2015 11:30 pm
Napisal/-a Trocki
Bicikel je napisal/a: |
Mimogrede, Queen Laurie sedaj dela na polno. Plodov bo čuda, so pa večinoma še majhni. Do zažiganja bo še trajalo.... |
Tudi pri meni precej rodna sorta. Plodov kakih 45 na eni rastlini.
Dolgi so cca 7cm in čakam, da se začnejo barvati.
Objavljeno: Če Avg 20, 2015 10:58 am
Napisal/-a mfranc
Bicikel je napisal/a: |
Mimogrede, Queen Laurie sedaj dela na polno. Plodov bo čuda, so pa večinoma še majhni. Do zažiganja bo še trajalo.... |
Kaj pa imaš v planu okrog njih?
LP_________________mfranc
Objavljeno: Če Avg 20, 2015 11:10 am
Napisal/-a Bicikel
Queen Laurie.... Nič še, bodo letos prvič na programu. Če se prav spomnim, bi se jih dalo tudi sušiti.
Za kakšen namen si jih imel ti do sedaj?
Objavljeno: Če Avg 20, 2015 11:18 am
Napisal/-a mfranc
Ja, s svojimi skovili je v bistvu večnamenski, tudi sušiš jih lahko.
Meni so jeseni bili glavni sveži vitaminčki pri malicah
Del sem jih predelal v omako; s svojo valjasto obliko (ta me je vodila k nakupu) je idealen tudi za na žar, polnjen s sirom in zavit v slanino.
Klasika
LP_________________mfranc
Objavljeno: Če Avg 20, 2015 12:27 pm
Napisal/-a Plamenka
Včeraj sem ves dan kuhala omake. Glavna sezona čilijev se še začela ni, omak imam pa že za 2 sezoni, pa tudi posušenih je že dovolj. Najbrž bom določene dala kar ven in tja posadila solato.
Vse omake so precej blage. Delala sem jih iz približno enakih sestavin, da sem primerjala okuse. White Habanero in Maya Red nimata tako izrazite arome, kot na primer Habanero Orange, Habanero St Barts, a sta vseeno dobra. Tudi Tabasco ima zelo poln okus. Habanero Brown in Capuccino sta nekje med Mayo in oranžnim.
Ostali sorte habanerov pa še niso zrele.
Objavljeno: Če Avg 20, 2015 12:49 pm
Napisal/-a Ivčk
Plamenka, tole izgleda čudovito! Kaj pa daješ v omakice kot osnovo, da ni preveč pekoče? Torej, kaj je osnova tvojih omak, ker predvidevam, da so čiliji noter kot zajeten dodatek, ki daje aromo in pekočino?_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A