Stran 160 od 206
Objavljeno: Če Avg 20, 2015 6:42 pm
Napisal/-a voda
Plamenka super izgleda in verjamem, da je tudi super okusno. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Objavljeno: Če Avg 20, 2015 7:56 pm
Napisal/-a mfranc
Delmi je napisal/a: |
Ko sem danes pobirala, je bilo kaj videti. En grmiček je bil tipičen rdeči Habanero, drugi pa po pregledovanju Paper Lantern Habanero. |
Huh, tale je v bistvu še zelo redek - mene pa zanima iz več razlogov. Je možna kakšna fotka?
LP_________________mfranc
Objavljeno: Če Avg 20, 2015 8:46 pm
Napisal/-a Delmi
mfranc je napisal/a: |
Delmi je napisal/a: | Ko sem danes pobirala, je bilo kaj videti. En grmiček je bil tipičen rdeči Habanero, drugi pa po pregledovanju Paper Lantern Habanero. |
Huh, tale je v bistvu še zelo redek - mene pa zanima iz več razlogov. Je možna kakšna fotka?
LP |
Seveda lahko.
V bistvu sem ga določila po opisu in slikci tukaj na forumu. Lahko se pa motim. Bom poslikala, upam, da že jutri. Ker imam vrt na drugi lokaciji. Je pa še en problemček. Se še nisem poglobila, kako sploh prilepit fotke?! Zato se s svojim pridelkom še nisem mogla preveč hvalit. Itak so do sedaj v glavnem Cayen čiliji.
Objavljeno: Če Avg 20, 2015 8:55 pm
Napisal/-a Plamenka
Delmi, jaz dam slike najprej v Shrani.si. izberem velikost 640 pikslov, ko jih program pripravi, pa izberem Url sliko: koda za forum in prilepim sem.
Objavljeno: Če Avg 20, 2015 9:58 pm
Napisal/-a Zelenc
Kako je mogoče, da na enem grmu zraste primer ful hudega Jalapena, poleg njega pa plod, ki ni niti malo zapekel....?
Objavljeno: Če Avg 20, 2015 10:16 pm
Napisal/-a choco_chili
Zelenc, pri jalapeno je kot loterija, eni so pekoči, nekateri pa skoraj nič.
Plamenka, pohvalno. Lepo je videti takšno zalogo, čeprav je po mojem okusu premalo čilijev v takšni količini.
Omakca na moj način in po mojem okusu:
http://www.easy-recepti.com/2014/09/domaca-cili-omaka-homemade-chili-sauce.html
Letošnja je še posebej huda, pa čeprav je bila narejena iz chocolate habanerov, ki sploh še niso bili zunaj na soncu (direkt iz okenske police).
Drugače pa se pozna, da tudi pri meni precej zamujajo, rastline precej polne, barvat so se pa začeli šele sedaj, ko se je shladilo.
Objavljeno: Če Avg 20, 2015 10:18 pm
Napisal/-a mfranc
Zelenc je napisal/a: |
Kako je mogoče, da na enem grmu zraste primer ful hudega Jalapena, poleg njega pa plod, ki ni niti malo zapekel....? |
Pri jalapenih se zgodi tudi ravno obratna varianta, vsi mili, en zažiga!
LP_________________mfrancNazadnje urejal/a mfranc 20 Avg 2015 21:15; skupaj popravljeno 1 krat
Objavljeno: Če Avg 20, 2015 10:29 pm
Napisal/-a Plamenka
choco_chili je napisal/a: |
Zelenc, pri jalapeno je kot loterija, eni so pekoči, nekateri pa skoraj nič.
Plamenka, pohvalno. Lepo je videti takšno zalogo, čeprav je po mojem okusu premalo čilijev v takšni količini.
Omakca na moj način in po mojem okusu:
http://www.easy-recepti.com/2014/09/domaca-cili-omaka-homemade-chili-sauce.html
Letošnja je še posebej huda, pa čeprav je bila narejena iz chocolate habanerov, ki sploh še niso bili zunaj na soncu (direkt iz okenske police).
Drugače pa se pozna, da tudi pri meni precej zamujajo, rastline precej polne, barvat so se pa začeli šele sedaj, ko se je shladilo. |
Dober recept in omakca mora biti res zelo pekoča. Sama sem lani naredila polno zelo pekočih omakc, vendar smo jih uspeli porabiti le manjši del. Te bomo letos porabili za zdravljenje viroz, ta nove, ki jih delam letos, pa se dajo jesti vsakodnevno in v večjih količinah.
Lani smo na Gartlcmaniji imeli razstavo čilijev in zraven smo degustrali tudi omake. Letos lahko to ponovimo, če bo interes.
Objavljeno: Če Avg 20, 2015 11:54 pm
Napisal/-a mfranc
Choco_chili, si kdaj, kje, poskusil s čisto malim dodatkom čokolade?
Zelo zanimiva začimba .
LP_________________mfranc