Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Medonosna čebela - Apis mellifera

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

muha je napisal/a:
In ti ljubi novinarji so Antona Janšo v članku iz linka pomladili kar za 200 let Surprised . Še dobro, da mu niso rezervirali avionske karte in ga povabili na razglasitev Wink Laughing Laughing .

In ne daj bože, spremenili še imena, kajne?
Ampak, muhca naša, zdaj imaš svoj dan, ne bomo na to pozabili, le pripravi se. Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pa res, po novem imam god 20. maja! very happy Laughing Za nepoznavalce: Anton Janša je svojim čebelicam rad rekel tudi muhe.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

mnja, res je, muhca zasluženo... - ampak, le kdaj bodo začeli ceniti tudi "nas", le kdaj pridemo "mi/me" tako daleč? da premislim Laughing
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

No, no, saj rečemo tako, "priden kot mravlja" kot tudi "priden kot čebela". A ni zadosti?
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Danes je precej toplo, kar so izkoristile tudi čebelice. Vseh 35 družin je danes izletavalo.
Za zamudnike je tudi dober dan za zdravljenje.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Hej ... Kako vam gre? Pri nas smo kot kaže dobro prenesli udar -19, čeprav stoji vsak panj zase. Eden je relativno švohcen (4 ulice), drugi štirje pa so močni (7+).

Zelo sem se bal kombinacije vroč januar + zelo hladen februar - začne se aktivnost, porabijo veliko zaloge v neposredni okolici gruče, ob mrazu se potem stisnejo skupaj, se nočejo premakniti z zalege, propadejo, čeprav je hrana blizu, le da ne več takoj zraven. Ampak je kot kaže šlo.

Pojedle so veliko zaloge. Te dni veliko izletavajo, čistijo, zaenkrat pa še ne uspejo prinesti kaj dosti prahu.
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Pri meni vse O.K.,vse družine preživele, za hrano me ni bilo strah, saj sem jih jeseni dobro nafutral.
malcek

Odgovor Napisal/-a malcek »

Mulci so imeli danes rojstni dan, tako da tudi ta vikend nisem še uspel priti do svojih ljubic. Me pa vsake toliko kar zvije če je vse v redu. No pa kar je, je. Kaj veliko v tem trenutku ne morem spremeniti.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Preživele. Tudi v nakladnih panjih. Pred nekaj dnevi so tako izletale, kot bi rojile. Na snegu se je poznalo, da so se dobro iztrebile.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Teden dni nazaj: vse zaspano, počasno, se ne razvija, samo en panj močno prometen. Pokrite zalege nič do komaj kaj. Se sprašujem, kaj je narobe.

Danes: totalni žur, gradijo, kjer najdejo (visele ledvičke voska s hranilne mini nakladice), samo en panj je še šibek. Zalega povsod, povečini tudi za trote.

En teden - kot noč in dan. Ob tej priložnosti bi se zahvalil familiji Punus za dobro sodelovanje Smile
Odgovori