Rožni vrt Isabella

Odgovori
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Počasi prebuja tudi pri nas. Letos bo obdobje cvetenja zelo raztegnjeno. Na določenih delih rožnika imaš občutek, da je konec aprila ali začetek maja. Moderne in angležinje , z izjemo treh, ki že premorejo nekaj cvetov, so šele v dobrem nastavljanju popkov. Vse polno vršičkov z malimi in malo večjimi popki, se mi zdi izredno zanimivo za junij. Vse te lepotice so imele že popke, ki pa jih je pozeba uničila. In tako so začele od začetka. Me zanima ali bodo to vzele že za drugi flor ali ga jemljejo kot prvega... Trenutno so pri meni aktivne samo mične, antične gospodične, pa še to ne vse in niti še ne v polnem cvetju. Ampak ker sem jih težko dočakala, vam jih kljub temu pokažem.

Vsako leto prva zacveti z majhnimi, a toliko bolj dragocenimi cvetovi Rose Meaux.

Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.

Cvetovi, ki so le malo večji od kovanca za 2 eur.
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.

Galke so fantastične, kljub temu, da še niso čisto v polnem razmahu.
Cardinal de Richelieu in Belle Isis

Belle Isis Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.

Preplet galk, Belle Isis, Duchesse de Montebello in v ozadju Capitane Williams

Duchesse de Montebello

Yolande de Aragon je absolutna lepotica na svoji gredi hibridnih ponavljalk. Res, da ima kar nekaj deformiranih cvetov od mraza- razvit je samo del cveta, ampak to ne zmanjša kaj bistveno njene lepote. In diši, diši...

Albe so precej skuštrane, olistane in cvetoče samo pri vrhovih, kar upogiba veje. Antičnih nisem rezala, tu bom prosila še za vaša mnenja. Bi morala tole malo sfirzirati po cvetenju?

Ampak cvetovi in vonj so pa opala...

Toda v neurejenosti in razmršenosti so absolutne zmagovalke mahovne...
Cvetov še ni veliko, le tu in tam kakšen, ampak se pripravljajo...

Portlandke so tudi še na začetku, nekatere malo poležene, Jacques de Cartier precej deformiran s cvetvi, Comte de Chrambord krasen, ostale še pridejo kasneje...

Comte de Chambord se priklanja...

V ospredju Donau, ki nekako noče plezati, se kar širi bolj v širino, v ozadju burbonke, ki so v večini tudi odvrgle vse svoje prve popke, z izjemo Louise Odier in Sir Joseph Paxton.

Sir Joseph Paxton dominira trenutno s svojo živahno barvo.

Louise Odier pred Sirom Josephom. Opora sicer ni ustrezna, za letos bo morala biti, potem pa bo treba te dolge veje nekako drugače usmeriti.

Ponosna na svoj steber, kar nekaj popkov je pomrznilo, pa jih ima kljub temu še precej na zalogi, May Queen.

Moderne na lunicah. Kljub temu, da vrtnice še ne cvetijo, me ti dve gredi privlačita. Naprstec, plahtica in ostale spremljevalne rastline ju delata zanimivi. Upam, da bo naprstec tudi drugo leto tako krasen. Posadila sem ga namreč letos zgodaj spomladi, pri meni pa čez zimo marsikaj gre... Tega lepega dečka si res želim obdržati.

Prenovljena greda se popravlja. Na veliko cveti mačja meta, ki jo dela zanimivo za čebele, sedaj, ko se vrtnice šele pripravljajo. Kot kaže bo tu stanje dovolj ok, da bodo rastle... Pestra soseska je tu nastala, od Poljakinj, Hrvatic pa do Srbkinj. Čaka me še kar precej dela z identifikacijo. Po presajanju mi je veter odpihnil nov seznam in za marsikatero ne vem kje je posajena. Res tablice so obvezne. Če bom kdaj zapisala napačno ime me opozorite, da skupaj odkrijemo njihova prava imena.

Cvetoči žajbelj, na katerega se naslanja mahovna Princess Alice.

Variegata di Bolognia, mačja meta in v ozadju Honorine de Brabant

Ispahan

In še violetke, ki so se prve opogumile od modernih...

Rhapsody in blue

Blue for you

Tokrat mi je uspelo s fotoaparatom ujeti kolikor toliko pravo barvo teh vijoličnih.

Nadaljevanje pa sledi čez kakšnih 14 dni.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Razkošje! Prostora, oblik in barv. Čudovito, Isaan!
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Isaan, strinjam se z vsem, kar je napisala Melona
Naj ti še naprej lepo raste in cveti
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Čudovito!
TANJA TT

Odgovor Napisal/-a TANJA TT »

Končno si tudi ti Issan dočakala svoje lepotice Laughing Laughing in jih lahko uživaš Laughing ,lepe so in ko se bodo okrepile,boš lahko postavila kar šotor med njimi in uživala Wink če ti lahko dam en namig-glede na prostranost tvoje parcele,mi se zdijo galke zelo primerne, ker se same širijo in v bistvu ustvarijo cele otočke cvetov,pa še zelo lepe in dišeče so Wink
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

O kakšno razkošje je že pri tebi Isaan bravo. Veseli me,da so se kljub pozebi uspele tako obdržati in zacveteti.Bo treba kaj na vas konec priti pogledat Laughing ._________________LP
E.
vrtnarka

Odgovor Napisal/-a vrtnarka »

Lepo veliko lepih vrtnic._________________živi življenje
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Pa saj ti vedno napišem, da imaš zelo lepo. Very Happy Zdej me pa še dražiš z naprstcem-sama si ga ne upam posaditi zaradi otrok. Še ene dve leti, potem pa Razz
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Krasno, Isabella. Pravi mali Sangerhausen.
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Kje pa si dobila naprstec? Zadnjič sem videla v Merkurju sadiko belega, sama bi rada roza ali druge barvne odtenke.
Odgovori