Helleborus - teloh
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Re: Helleborus - teloh
Danes je zacvetel rumenozelen teloh od BorutaL.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
A to raste v vrtu, ne v loncu?
- Plamenka
Tako je, ta je na vrtu in je poleg smrdljivega prvi od vrtnih, ki je zacvetel. Tole pa so cvetovi smrdljivega.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Sem šla na brežino pogledat svoj teloh: listje je povečini ostalo zeleno, kakšnih novih poganjkov pa ni videti - ne listja ne popkov. Pa tako težko ga čakam 
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Prekrasni so vsi od prvega do zadnjega!
Tudi moji še spijo zimsko spanje. Tako avtohtoni, kot Borutovi, slednje še prekriva ostanek kupa snega.
Na cvetove računam šele čez kak mesec in pol, ker na moji vzhodni legi v hladni ilovnati zemlji občutno kasnijo za tistimi, na okoliških humusnih gozdnih pobočjih.
Tudi moji še spijo zimsko spanje. Tako avtohtoni, kot Borutovi, slednje še prekriva ostanek kupa snega.
Na cvetove računam šele čez kak mesec in pol, ker na moji vzhodni legi v hladni ilovnati zemlji občutno kasnijo za tistimi, na okoliških humusnih gozdnih pobočjih.
- Plamenka
Telohe, takrat samo tri, sem imela najprej posajene na JZ strani pod kakijem. Tam so vedno zacveteli pozno. Najbrž je spomladi zaradi hiš tam premalo svetlobe. Zdaj jih imam nekaj na SV, nakaj pa na S strani in nekaj jih ima popke, zgoraj objavljena pa cvetita. Se mi pa zdi zgodaj.
Zvončki pa pri meni še ne cvetijo.
Zvončki pa pri meni še ne cvetijo.
-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
Pri meni telohi ne, zvončki pa že cvetijo, vsak dan jih je več. Sem bila prav presenečena, ko sem jih prejšnji teden videla.
-
živa
- Kraj: Žiri-NM
Lepi telohi.
PlamenkaTistega, ki si mi ga kupila v Arboretumu, sem šele včeraj utegnila presaditi iz lonca in nisem mogla kaj, da ne bi enega kupila v Lidlu, ker so bili zelo košati. Z lopato sem ga presekala na pol, upam, da bo preživel.
PlamenkaTistega, ki si mi ga kupila v Arboretumu, sem šele včeraj utegnila presaditi iz lonca in nisem mogla kaj, da ne bi enega kupila v Lidlu, ker so bili zelo košati. Z lopato sem ga presekala na pol, upam, da bo preživel.
- Plamenka
Živa, kateri teloh pa si kupila v Lidlu? Meni je bil najbolj všeč Dacaya, a ga nisem vzela, ker že imam svetlega s takšnim vzorcem. Zakaj si ga pa že razpolovila? Saj najbrž bo preživel.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Jaz si ga ne bi upala, teloh je že tako precej samosvojega obnašanja. Če pa še korenine presekaš in odpreš pot bakterijam ... gniloba korenin ob sajenju direktno na vrt ni izključena.
Poročaj prosim, kako se bo obneslo.