Stran 17 od 158
Objavljeno: To Jan 28, 2014 10:33 pm
Napisal/-a Irenca
Moji današnji sejančki: Penis čili, Bishop's crown, Čili od Vode (pokončni)
(črni napisi)
Objavljeno: To Jan 28, 2014 11:02 pm
Napisal/-a pajo
Irena jih nič ne prekriješ z zemljo ali čem drugim? Pazi - sem začetnik zato se ne čudi. _________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: To Jan 28, 2014 11:28 pm
Napisal/-a Irenca
Ja, jih pokrijem na tenko z zemljo. Sem slikala, preden sem zasula, ker mi je tko simpatično izgledalo
Objavljeno: Sr Jan 29, 2014 1:10 am
Napisal/-a sars
Sem nov na forumu, zato vas najprej vse prav lepo pozdravljam. Letos sem posejal:
- pimenta picona,
- savina habanero,
- jalapeno (zelen)
in puta madre.
Poleg tega sem posejal še 8 vrst brez imen in pa sladke feferone. Čakam pa še na tole seme in pa tega junaka.
Prav tako sem posejal že papriko in sicer zaenkrat samo soroksari._________________Lp Sars
Objavljeno: Sr Jan 29, 2014 10:40 am
Napisal/-a petrick
Jaz sem posadila Jalapeno, Anaheim Čili in pa Numex Big Jim.
Včeraj je pokukal ven Jalapeno; Anaheim sem kar malo z zobotrebcem prebrskala in je že vzklil, iz zemlje pa še ni pririnil. Numex Big Jim se mi je pa že v kalilni vrečki čudno obnašal; po enem tednu kalčka še ni bilo videti; semenček je postal še malo bolj temen; notri pa se je videla svetlejša pikica.
Ima kdo podoben problem? Imam občutek, da ne bo nič ven pogledalo
Pa tako sem se razveselila semenk tega čilija, ki naj ne bi bil tako hudo pekoč.
LP_________________petrick
Objavljeno: Sr Jan 29, 2014 12:13 pm
Napisal/-a dmdm
No da se še jaz malo pohvalim, včeraj posejal prvih 104 semena čilijev, kalijo na konstantni temperaturi 26 st. o pridnosti kaljenja poročam sproti ;-). Pred tednom sem posejal baziliko, peteršilj in limonsko travo vse je že zunaj.
@petrick tudi jalapeno in anaheim nista hudo pekoča ;-)
LPD
PS: Mfranc upam da boš imel več uspeha z Waxom kot jaz lani :P
Objavljeno: Sr Jan 29, 2014 3:50 pm
Napisal/-a mfranc
dmdm je napisal/a: |
včeraj posejal prvih 104 semena čilijev, |
Ohaa, greš počasi med profije?
dmdm je napisal/a: |
Mfranc upam da boš imel več uspeha z Waxom kot jaz lani :P |
Ja upam, saj naj bi premostili čas do drugih bolj "resnih"
LP_________________mfranc
Objavljeno: Sr Jan 29, 2014 4:04 pm
Napisal/-a dmdm
@Mfranc, zelo zelo počasi
sem pesimist in če bo kaljivost slaba bo potrebno ponoviti, tako da ni bojazni da bi rabil preorati njivo
LPD
Objavljeno: Sr Jan 29, 2014 4:16 pm
Napisal/-a mfranc
Danes sem prvič porabil zamrznjene Rocoto Red čilije. Odkril pa teden nazaj v hladilni skrinji, kjer so se skrili čisto na dnu . Še predlanski so, po reglcih jim je rok že potekel ...
Tale dva sem še zamrznjena narezal na koščke; gre brez problema, kljub temu da je Rocoto kar precej debelostenski.
Takole sem jih "namazal" na rezino ovsenega kruha, manjka še sir, pršut in druga rezina kruha.
F/1dPRAbYK/0091.jpg" border="0" />
Okus?: če vzamem kot minus, da so že malo predolgo bili v skrinji in da se okus spremeni tudi zaradi fizikalne spremembe po odtalitvi (so vodeni in cunjasti)
- ostane tudi velik plus, da je okus najbližji originalu v primerjavi s shranjevanjem v olju, kisu, slanici itd.
Se izgubi kar nekaj arome, na srečo pa se ne izgubijo skovili .
Bom ponovil, ko bo kaj viškov.
LP_________________mfranc
Objavljeno: Sr Jan 29, 2014 4:17 pm
Napisal/-a pajo
Dober tek. _________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.