Goji jagode iz Bolgarije

Odgovori
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Na Y T ker sem dobil infomacijo o teh jagodah, ki jih gojijo v Subotici imajo posajene na grebenih na črni foliji in so vse grmaste oblike visoke cca pol metra, se splača pogledat.
Uporabniški avatar
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

No, ko sem na netu našla tole razpredelnico:

mi je postalo, kar malo žal, da nisem naročila kakšno sadikico več.
Sad_________________
Slika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Nič naj ti ne bo žal. Kot prvo je važen izvor tabele - če je prišla morda od gojiteljev gojija Wink Laughing . Kot drugo pa: .... potikanje , potikanje . Ampak jaz je ne bom razmnoževala, dokler se ne izkaže.
Uporabniški avatar
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

muha - domnevam, da so naše sadike te grmičaste sorte, ki tudi obilno rodi.

S ponedeljkom prične v Vrtkotu akcija "plačaš 2 dobiš 4" .
Cena sadike je trenutno 12 € tako, da od ponedeljka dalje bo praktično vsaka sadika po 6 €, ampak je to sorta, ki zraste 2 do 3 m visoko in rabi oporo..
Mislim, da smo to visoko sorto tukaj že imeli, ampak jaz nisem pridelala niti ene jagode Sad zato v ta nakup, mislim, da ne bi šla.

Juglans mogoče veš, ali so te naše nabavljene sadike grmičaste sorte?
Hvala! pozdrav_________________
Slika
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tako, krušni oče ferdo je ostal brez varovancev. Zadnjih 5 sva mu danes odnesla aladin in jaz (eno za abudabija, ki zdaj lahko vidi, kdo zdaj skrbi za jnjegovo sadiko).
juglans in ferdo, hvala za trud in skrb.
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Tako!Rešil sem se skrbi.Naj nam goji-ji rastejo in obilno rodijo.
Vsem,ki ste prišli po sadike pa hvala za klepet!
Ferdo._________________Narava vse povrne!
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Ferdo, hvala za skrb za sadike v tem času. In za ekskurzijo po tvojem nasadu, res imaš super zrihtano!
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Citiram:
Juglans mogoče veš, ali so te naše nabavljene sadike grmičaste sorte?

Kolikor mi je poznano, to pa je razmeroma malo, igra večjo vlogo pri habitusu rastline (v tem primeru goji) bolj tvoj ali moj namen pri vzgoji - obrezovanju in usmerjanju rastline v "nek" izgled. Pep je že omenil grmičasto vzgojo, moj križ pa prisega na vse kar je malce višje. Wink
Dejansko mi ni poznano morebitno razlikovanje sortnih lastnosti po tipu rasti (nižji grmič, višji grmič), toliko bolj pa poznam avtorsko zaščito in plačevanje licence. (to smo s tokratnim nakupom tudi plačali) V tem dejstvu (grmu) resnično tiči težava (zajec) glede slabe rodnosti goji rastlin. Za masovno produkcijo je cena sadike iz katere vrtnar vzgoji malo rastlino, to proda posredniku in ta v nadaljevanju vrtnim centrom (veriga je lahko precej daljša) zelo pomemben faktor. Cenovno drago izhodišče (licenčna sorta) s procentno procentnim nadgrajevanjem cene v verigi konča z izdelkom, ki ga trg enostavno ne "prebavi". (beri: je predrago) Temu pa sledi cenena alternativa v obliki neavtorizirane genetike, posledično "slabšim" lastnostim sorte, nevedni trg pa pohrusta "močno olepšane" zgodbe.
Sicer avtorizirana sorta sama po sebi ni zagotovilo za uspeh, je pa (vsaj za mene) nekakšno upanje zanj. Glede na to, da naj bi se resnična rodnost pokazala že v prvem letu, potem naš "vložek" ne bo usoden. Moje mnenje.

Ste jih že posadili? Jaz še ne, bi pa to nekako uspel storiti v naslednjem tednu. Menda.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Pozdravljeni, zanima me kako se obnašajo nabavljene sadike, meni je ena dala slovo,ena je zrasla pol metra,o kakšnem cvetenju ni sledu.
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Primeni je ena zrasla pol metra visoko drugo sem pa rešila pred mravljinci so si kar mravljiše naredil kljub temu je malce zrasla
Odgovori

Vrni se na “Skupinski nakupi in delavnice”