Stran 17 od 24
Objavljeno: Če Sep 05, 2013 1:55 pm
Napisal/-a Plamenka
Voda, zelo lepo pripravljeno in razloženo. Tudi jaz bi prišla na tako pojedino.
MFranc, dobro sušilnico imaš. Tudi jaz sem lani sušila v takem rastlinjaku. Eni pa čilije obesijo na vrvico. Se tam predolgo sušijo?
Objavljeno: Če Sep 05, 2013 2:21 pm
Napisal/-a voda
enkrat ko bo veliko čilijev se bomo lotili take pojedine. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Objavljeno: Če Sep 05, 2013 2:25 pm
Napisal/-a Plamenka
Lahko bi jih vsak nekaj prispeval, pa bi se nabralo.
Objavljeno: Če Sep 05, 2013 2:28 pm
Napisal/-a metuljc
Uf, tudi jaz bi bila za tako pojedino. In prispevek zanjo bi seveda tudi bil, letos najbrž malo bolj skromen.
Objavljeno: Če Sep 05, 2013 2:44 pm
Napisal/-a bobolino
Voda, njam, kaj naj rečem drugega ._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Objavljeno: Če Sep 05, 2013 3:04 pm
Napisal/-a voda
Orlica ne pretiravaj. Plamenka velja, samo za polnjenje so potrebni bolj ovalni ali okroglasti čiliji, ker hudirjevo dolgo časa traja polnjenje. drugače ideja ni slaba, mogoče kdaj uspemo na kakšnem srečanju kaj narediti.
še en majhen slikovni recept vama povem. masa je kar hočeš, ali kaj ti ostane od čilijev, ali jo na novo narediš. jaz sem zmešala ostanek mase (opisane zgoraj pri čilijih) vsem skupaj dodala še dve konzervi tune in v vsako navadno papriko vrinila še slani filet ali dva . v maso sem zmešala nasekljane sveže čilije (lahko tudi ne) in nekaj žlic prej kuhane riže. postopek je enak kot pri prejšnjem receptu. tudi zelo okusno krasna predjed oz. priloga.
na fotkah sta opazni dve sorti melancana. zaviti tako, za enkrat v usta (malo večja). navadne paprike pa skoraj moraš rezati. dobro je da ta hrana odleži čez noč na hladnem (jaz nisem imela kaj za spraviti ker je sproti odhajalo). tunjevinin okus zelo dopolni narezana čebula. lpvoda
Objavljeno: Če Sep 05, 2013 4:01 pm
Napisal/-a mfranc
voda je napisal/a: |
dober večer, načrt je bil takšen: oranžne navadne papričice naj bi bile osnova, katere sem križala s čilijem (posadila eno ob drugo). pri tem sem upala, da se bo oranžna papričica "oljutila". plod sem imela namen polniti z različnimi nadevi. a narava dela tako kot ona hoče. |
mfranc je napisal/a: |
Voda, saj veš da jih lahko "oljutiš" s kakšnim De Lux čilijem, dodanim v polnilo . Sam si tako pomagam pri jalapenčkih ... . |
Eeh, Voda, vidiš da sem samo odgovoril na tale tvoj odstavek .
Drugače pa zanimiva varianta ovijanje paprike z jajčevci - škoda, da nisi to že prej napisala. Bi probal z jalapeni. Sicer pa so drug teden spet na sporedu.
Samo bi jih probal oviti s presnim jajčevcem, oziroma, če bi se preveč zažgali, zapekli na žaru, bi čez jajčevec ovil še slanino ...
Kaj misliš?
Uf, in ravno danes so za kosilo jajčevci, zelooo primerni za ovijanje http://cdn2.bigcommerce.com/server3100/3gfq7le6/products/101/images/295/Eggplant_Fengyuan_Purple__28482.1374725326.1280.1280.jpg
LP_________________mfranc
Objavljeno: Če Sep 05, 2013 4:35 pm
Napisal/-a Plamenka
Sami dobri recepti, voda.
No, dobro, da vem za drugo leto, kako sušiti, MFranc. Letos bodo najbrž vsi končali v omakcah. Naslednje leto jih bom imela še nekaj loncev več.