Stran 17 od 24

Objavljeno: Če Sep 05, 2013 1:55 pm
Napisal/-a Plamenka
Voda, zelo lepo pripravljeno in razloženo. Tudi jaz bi prišla na tako pojedino. Wink

MFranc, dobro sušilnico imaš. Wink Tudi jaz sem lani sušila v takem rastlinjaku. Eni pa čilije obesijo na vrvico. Se tam predolgo sušijo?

Objavljeno: Če Sep 05, 2013 2:21 pm
Napisal/-a voda
enkrat ko bo veliko čilijev se bomo lotili take pojedine. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)

Objavljeno: Če Sep 05, 2013 2:25 pm
Napisal/-a Plamenka
Lahko bi jih vsak nekaj prispeval, pa bi se nabralo. Wink

Objavljeno: Če Sep 05, 2013 2:26 pm
Napisal/-a orlica
voda je napisal/a:
...
.... verjemite, zelo okusno je. tudi tisti ki ne marajo čilijev bodo zagrizli vanje. lpvoda


Shocked voda, to je pa zares prekrasno pripravljeno in aranžirano. Ti si prava umetnica up

Ne dvomim, da je bil tudi okus in celoten kulinaričen užitek enkraten.




voda je napisal/a:
enkrat ko bo veliko čilijev se bomo lotili take pojedine. lpvoda

meni najbrž ne bo treba dvakrat reči
Nazadnje urejal/a orlica 05 Sep 2013 12:31; skupaj popravljeno 1 krat

Objavljeno: Če Sep 05, 2013 2:28 pm
Napisal/-a metuljc
Uf, tudi jaz bi bila za tako pojedino. In prispevek zanjo bi seveda tudi bil, letos najbrž malo bolj skromen.

Objavljeno: Če Sep 05, 2013 2:44 pm
Napisal/-a bobolino
Voda, njam, kaj naj rečem drugega hočem ._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë

Objavljeno: Če Sep 05, 2013 3:04 pm
Napisal/-a voda
Orlica ne pretiravaj. Plamenka velja, samo za polnjenje so potrebni bolj ovalni ali okroglasti čiliji, ker hudirjevo dolgo časa traja polnjenje. drugače ideja ni slaba, mogoče kdaj uspemo na kakšnem srečanju kaj narediti.

še en majhen slikovni recept vama povem. masa je kar hočeš, ali kaj ti ostane od čilijev, ali jo na novo narediš. jaz sem zmešala ostanek mase (opisane zgoraj pri čilijih) vsem skupaj dodala še dve konzervi tune in v vsako navadno papriko vrinila še slani filet ali dva . v maso sem zmešala nasekljane sveže čilije (lahko tudi ne) in nekaj žlic prej kuhane riže. postopek je enak kot pri prejšnjem receptu. tudi zelo okusno krasna predjed oz. priloga.

na fotkah sta opazni dve sorti melancana. zaviti tako, za enkrat v usta (malo večja). navadne paprike pa skoraj moraš rezati. dobro je da ta hrana odleži čez noč na hladnem (jaz nisem imela kaj za spraviti ker je sproti odhajalo). tunjevinin okus zelo dopolni narezana čebula. lpvoda

Objavljeno: Če Sep 05, 2013 4:01 pm
Napisal/-a mfranc
voda je napisal/a:
dober večer, načrt je bil takšen: oranžne navadne papričice naj bi bile osnova, katere sem križala s čilijem (posadila eno ob drugo). pri tem sem upala, da se bo oranžna papričica "oljutila". plod sem imela namen polniti z različnimi nadevi. a narava dela tako kot ona hoče.


mfranc je napisal/a:
Voda, saj veš da jih lahko "oljutiš" s kakšnim De Lux Cool čilijem, dodanim v polnilo Wink . Sam si tako pomagam pri jalapenčkih ... Rolling Eyes .

Eeh, Voda, vidiš da sem samo odgovoril na tale tvoj odstavek Wink .


Drugače pa zanimiva varianta ovijanje paprike z jajčevci - škoda, da nisi to že prej napisala. Bi probal z jalapeni. Sicer pa so drug teden spet na sporedu.

Samo bi jih probal oviti s presnim jajčevcem, oziroma, če bi se preveč zažgali, zapekli na žaru, bi čez jajčevec ovil še slanino ...
Kaj misliš?

Uf, in ravno danes so za kosilo jajčevci, zelooo primerni za ovijanje http://cdn2.bigcommerce.com/server3100/3gfq7le6/products/101/images/295/Eggplant_Fengyuan_Purple__28482.1374725326.1280.1280.jpg

LP_________________mfranc

Objavljeno: Če Sep 05, 2013 4:14 pm
Napisal/-a mfranc
Plamenka je napisal/a:
MFranc, dobro sušilnico imaš. Wink Tudi jaz sem lani sušila v takem rastlinjaku. Eni pa čilije obesijo na vrvico. Se tam predolgo sušijo?


Hja, kaj pa vem ... Rolling Eyes .

Sem pred leti na špagi sušil Cayenne čilije, cele. In se kar dobro posušijo; seveda pa so znani da imajo čisto tanko meso.

Te "debelostenske" pa najmanj prepolovim in so danes na mreži že dobro osušeni, skrčeni in je med njimi veliko zraka. Za cirkuliranje zraka Wink .

Mogoče bi se celi habaneroti na vrvici posušili takrat, ob 40 °C (i nešto sitno Laughing ), še bolj sigurno prepolovljeni.

Počakam na prihodnjih 40 stopinj v senci - ko bo na podstrešju 60 stopinj Very Happy .

LP_________________mfranc

Objavljeno: Če Sep 05, 2013 4:35 pm
Napisal/-a Plamenka
Sami dobri recepti, voda. Wink

No, dobro, da vem za drugo leto, kako sušiti, MFranc. Letos bodo najbrž vsi končali v omakcah. Naslednje leto jih bom imela še nekaj loncev več.