Skupna nabava sadik špargljev in jagod

Odgovori
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Mara de bois se da narociti tukaj http://www.sadike-jagod.si/Default.aspx?tag=1&gid=1
andreja62

Odgovor Napisal/-a andreja62 »

Plamenka je napisal/a:
Tudi jaz bi se pridružila za Mara de Bois.

Poznaš sorto? V čem so njene prednosti. Jih imaš na foliji?

LP_________________Andreja
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Lani smo jih naročali (prva stran te teme) in so mi bile všeč, a sem jih naročila malce premalo. Nimam jih na foliji.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Nekaj bo...

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Zmaga je naša

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Slaba lastnost sorte je, da gre po obiranju relativno hitro v franže. To je vsekakor drugače kot pa pri španskih jagodah. Je pa tudi vse ostalo drugače Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Če bi ti tvoje našprical s čim proti gnitju, bi tudi pri tebi ostale bleščeče zdrave cel teden. Rolling Eyes
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Ja, MuhA, se popolnoma strinjam s teboj. Enako velja za praktično vse jagodičje, pa še za marsikatero sadje in zelenjavo. Npr. domače jagode do drugega dne v hladilniku so popolnoma OK, naslednji dan pa se že pojavi plesen. Velik plus domačega sadja in zelenjave je pač v tem, greš na vrt, nabereš in poješ. In točno veš, kaj si pojedel. Jaz na svojem vrtu jem kar direktno brez pranja, je na kaki jagodi mogoče še kaka sled zemlje - no, pa vsi vemo o tistih sedmih kilah na leto Wink

Ja, tudi na našem vrtu so letos jagode že krepko začele, le bojim se tega nenehnega dežja, da bodo začele gniti in plesneti, ker nikoli ne vidijo nobene kemije...

Vsak tretji dan pa pulim iz gred slak, ki v treh dneh zraste cca 2 pednja, dostikrat se mi zaradi razmočene zemlje potegne ven tudi polmetrska korenina, pa kaj, ko ima še obilo otrok...Bojim se, da npr. po dveh tednih neobhoda po vrtu ne najdem vse spleteno..._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Odgovori

Vrni se na “Skupinski nakupi in delavnice”