Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Danes za vrtnice

Moderator: Melona

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Pri nas smo brez večjih krvavitev preživeli močno rez zelo velike Lagune, kar je velik dosežek Smile
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

No lepo. Jaz sem kupila ,, tvoje'' gnojilo in jih zalila z njim, da jim pomagam, da hitreje pridejo k sebi._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Jaz sem jih danes že drugič zalila s tem gnojilom.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Hoj, družba! Jaz se še pretegujem po zimskem spanju. Zamudila sem itak vse, kar se je dalo. Obrezala sem le pol mojih, ki rastejo na lastnih koreninah. Vse ostalo - šavje. Prej je bil kriv lokal, zdaj pa to, da kar naprej mislim nanj. Vmes smo še ploščice na dveh terasah poštimali. Čez zimo mi je umrlo tudi nekaj lanskih sejancev.

Pred kakšnima dvema mesecema sem dobila poročilo s testiranja mojih žlahtnenih. Tista, na katero sem najbolj računala, se ni izkazala najbolje, nekaj drugih pa bolje, kot sem pričakovala. Bomo videli, kako se bo razvila ta avantura.

Kar sem imela prostega časa, ga je šlo za pisanje, tudi za kandidiranje na dveh natečajih, obakrat kar uspešno. Trenutno s hčerko riševa, nič omembe vrednega, le toliko, da ne mislim kar naprej na to, da ne moremo delati. Si ne bi mislila, da bom kdaj pogrešala ljudi s šanka. Sem pa te dni zasledila en dober nasvet zase; da je treba občasno obleči kakšne kavbojke, ker ima človek v pižami in trenirki občutek, da je vse v redu. Ker apetit pa v nobenih okoliščinah ne popusti.

Upam, da ste vsi zdravi in odnesemo celo kožo iz korona dobe. Ste kaj šivale maske? Sem videla, da s sprejem lahko kar očitno preizkusimo, koliko gre skozi. Ta čas me za ljudi skrbi bolj kot za vrtnice. Prihaja pa njihov čas in četudi slabo obrezano, bo nekaj gotovo cvetelo. Za poduhat bo že.

Nikar se ne zaženite preveč na vrtove, da ne bo križ bolel. Ste kaj novega nabavile, bomo videli kakšno novost?
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Meni je kar nekako uspelo počistiti in obrezati. Zdaj grem samo vsakih štirinajst dni v trgovino po hrano zame in za mojo perjad. Parks yellow tea je ves v popkih in v pokriti gredi cveti potaknjenček. Mi je pa jeseni uspelo nabaviti dve botanični in eno posebnico. Naj vam cveti.
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Letos sem bila pridna in sem po treh letih prvič uspešno obrezala vse vrtnice. Žal mi je veter polomil opore pri treh velikih. Čakam konec korone za nabavo materialov. Letos nisem nič na novo naročala, saj mi jih je nekaj ostalo še od lani za posaditi. Moj lepi Prešeren se je poslovil, potem, ko so mi ga lani z izpuhom skurili delavci Komunale. Sedaj sem razdvojena kaj naj naročim: Camelot ali Rosarium Uetersen.
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Pozdravljene pupe evo še pozdravček od mene.Jaz pa letos vse popedenala v nulo.Pognojila jeseni in tudi 2 tedna nazaj in fajn zalila.Kar precej jih ima že popke in sem kar zadovoljna je pa res,da jih je ta burja tudi pri meni obrusila.
Jeseni sem nekaj posadila v novo gredo Burbonko,angleške.floribunde in en rambler kažejo kar dobro.
Upam,da ste vse ok in,da bo letos kaj več aktivnosti kot lani.Lepo se imejte in uživajte z rožniki meni v tem času je to popolen odklop in uživanje._________________LP
E.
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Spoštovane, imam pa eno vprašanje. Katero damaščanko bi priporočale, si jo zelo želim, pa ne vem , ali bi uspevala na Gorenjskem, okolica Kranja. Hvalaaa...in lep pozdrav vsem vtničarkam/jem..
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Novalis, upam, da ti odgovori katera, ki se spozna na damaščanke. Po moje bi uspevala vsaka, le pozimi dobro zaščitiš.

Primorke imate gotovo že prve cvetove? Ali pa že bujno cvetenje? Slikajte in še nam privoščite kak virtualni cvet. Wink Včeraj sem zagledala nekaj popkov in sem že teh zelo vesela in vsa v pričakovanju. Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Včeraj sem bila pri znanki, ki sem jih pred časom priskrbela popenjavko CRIMSON GLORY CLG . Ima dva odprta cvetova, čeprav se še ni pošteno olistala. Raste ob južni napol leseni steni. Žal nisem imela fotoaparata s seboj.
Odgovori