Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprika 2020

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Lpmami, sem se malo nerodno izrazila... Mislila sem, da te, ki jih gojim jaz že vrsto let in o katerih govori Muha, niso škofova kapa, za tvoje, ne vem.

Katera sorta so ti moji čiliji (gotovo so čiliji in ne paprike) ne vem, ker si od začetka, ko je semena z velikim navdušenjem kupoval preko spleta g.Brbr, meni pa so bili zadnja briga, nisem zapisovala (on pa tudi ne). Vem samo to, da je to edina sorta med vsemi, ki jih gojim, ki ohranja svoje značilnosti ne glede koga ima za soseda - se ne križa. Sprva sem jo sadila med čilije, zdaj jo sadim med paprike.

Mislim, da ima isto sorto AB, ki je seme dobil iz drugega vira. Mogoče bi on lahko izbrskal ime... Kaj praviš, AB?_________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz sem plodove dobil od sodelavca, ki jih je nabral pri sorodnikih. Tam jim pravijo "zvončki".
Sem že spraševal za bolj natančno ime sorte, pa ne vedo.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

brbr

Tole je res malo podobno. Čeprav naše nimajo tako uleknjenih konic. No, mogoče so se z leti malo spremenile.
Hvala, AB._________________naredimo svet lepši
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Tako imam jaz.
In zrele vedno pečejo, blago, a vseeno.
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
brbr

A od Amaranta?
Gospod Brbr je vse naročal pri Fincu (Fataliiseeds). Sem pregledala vso njegovo trenutno ponudbo, pa nisem našla nič podobnega. No, po obliki mu je podoben Aji fantasy, a je rumene barve..._________________naredimo svet lepši
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Moja paprika je vsa preluknjana, konkretne luknje, fi 4 - 5 mm, ne samo ena na enem plodu. notri črnikasto, brez kakcev. Prvič sem dobila en bel črv, dolg kar en cm v eni. Baburo obožujejo ti škodljivci._________________Lp, Živa
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

PosNazadnje urejal/a Tonček 16 Dec 2020 10:20; skupaj popravljeno 1 krat
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Ni polž, sem našla kar nekaj črvičkov oz. gosenic, velike tudi čez 1 cm
paprike imajo veliko lukenj
_________________Lp, Živa
brbr

Tudi pri meni ima tu pa tam kakšen plod takšno luknjo. Notri še nisem našla ničesar, razen ene škarjice. No, kdorkoli se že gosti, naj mu bo, saj pri meni nima prevelikega apetita._________________naredimo svet lepši
Odgovori