Stran 17 od 29

Objavljeno: Sr Avg 04, 2021 11:15 am
Napisal/-a Andrej Banko
Pri meni tudi že vsi zorijo, razen San Marzano.
No, tudi pri tej sorti se na eni sadiki prvi plod že rahlo barva, bo konec tedna.

Objavljeno: Sr Avg 04, 2021 12:05 pm
Napisal/-a Plamenka
Hvala!
Mfranc, po moje bodo zdaj hitreje zoreli, saj ni prevroče in tudi premrzlo ne. Le pred plesnijo jih bo treba obvarovati.

Tajci in Dašabina, za solate prav pride, če so različnih barv, za omake je pa vseeno. Kako pa, da imaš samo rdeče, Dašabina?

brbr je napisal/a:
No, [b]Plamenka[/b], končno... Sem že mislila, da si paradižnike nehala gojiti Laughing

Si me pa nasmejala, brbr. Laughing

AB, ti imaš pa sigurno bogato obložene sadike. Wink

Objavljeno: Sr Avg 04, 2021 12:28 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Ja, zelo lepo obložene so. Sicer so bile kakšno leto nazaj še bolj, ampak to sezono nisem pretirano gnojil grede, tudi razne foliarne dodatke ( razen kalcija ) sem izpustil.
Razmišljam, da bi se v prihodnosti malo poigral z redčenjem, ker se mi zdi, da morda okus plodov malce peša ?!

Objavljeno: Če Avg 05, 2021 12:16 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Pred 14 dnevi sem hvalil sorto Nimbus F1, da je rodna in ima lepo rast.
No, ampak zdaj pa vidim, da mi na prostem plodovi pokajo, pa tudi okus je sila (pod)povprečen.

IMG-8004


Takole pa rastejo pelati: spredaj ena lepo obložena sadika San Marzano Lungo 2, zadaj Flaschentomaten, ki je letos začel zoreti med prvimi ...

IMG-8003

-------

Objavljeno: Če Avg 05, 2021 1:24 pm
Napisal/-a mfranc
AB, je zastirka slama, ali travni odkos?_________________mfranc

Objavljeno: Če Avg 05, 2021 1:49 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Slama. Pri paradižnikih in fižolu slama, pri paprikah in čilijih pa travni odkos.

Objavljeno: Če Avg 05, 2021 2:31 pm
Napisal/-a mfranc
Ma slamo nabavljam že leta, pa je še nisen nabavil Cool . Moti me večkrat omenjena zoprnija da vsebuje precej plevelnega semena ....

?_________________mfranc

Objavljeno: Če Avg 05, 2021 2:42 pm
Napisal/-a muha
mfranc: pri mleti slami, kakršno so pričeli na veliko prodajati letos, plevela NI! Vsaj v tisti ne, ki sem jo jaz kupila, v 3 različnih prodajalnah. Edina sitnost je, da vedno, ko grem med paradižnike, na natikačih privlečem s seboj drobce slame na asfalt in zunanje stopnišče. Pri miskantu je tega manj.

Objavljeno: So Avg 07, 2021 11:38 pm
Napisal/-a mfranc
Pravzaprav sem vprašal malo na zalogo Wink . Trenutno, do kakšne spremembe pri vzgoji še kakšnih kultur, pa ne pride v poštev. Pod strehco, pri paradižnikih sem lani uporabil miskant, pa je bilo zalivanje s z vodo premalo, da bi miskant vsaj malo razpadel. Lanskega sem letos uporabil za zastiranje solate, pa mi kosi vse razkopljejo. Za drugo leto imam za solatni gredi novo idejo; bom pa kljub temu vprašal: Se da solato zastreti s slamo, pa da v vlagi ne začne gniti. Pri debelejšem sloju, pri tankem je nevarnost, da plevel veselo prikuka ven?_________________mfrancNazadnje urejal/a mfranc 07 Avg 2021 21:55; skupaj popravljeno 1 krat

Objavljeno: So Avg 07, 2021 11:53 pm
Napisal/-a mfranc
Plamenka , si imela prav. So se res zbudili; včeraj zvečer sem opazil, da jih je dovolj že za solate, pa za kakšno kuho tudi. Čez dva dni vidim, jih bo približno enaka bera.

Za omake jih še ni dovolj, razen kak dnevni višek bo šel v manjši lonček.

_________________mfranc