Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

česen 2023

Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Lahko, prosim (ta velike Wink ) ). Predlani si imela cel "žakelj" tega materiala, pa sem malo probal, ker Anke že lep čas nisem imel.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Bicikel, bova videla.. Kako že pravijo: "Bog je najprej sebi brado ustvaril" Laughing

Čebulčkov je vsako leto veliko, a velikih dosti manj, kot bi si človek želel.._________________naredimo svet lepši
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Seveda, saj nimam nobene nuje. Imam dovolj jedilno/sadilnega in, ko sosed naroči semenski Gardos, pristavim piskrček Wink
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Brbr, ne, jaz ga vedno sušim kasneje, šele bolj proti zimi. Takrat je seveda pošteno suh, tehtam pa olupljenega._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Copatka, hm... Če sušiš česen že iz posušenih glavic, bi moralo biti razmerje boljše se mi zdi (?)

Bicikl, čebulčkov bo gotovo dovolj in jih bom prinesla na srečanje. Upam, da bo tudi kalibraža zadovoljiva..._________________naredimo svet lepši
brbr

Takole izgleda moj letošnji model stroja za poletno sušenje. Kot je že nekaj časa svetovna stalnica, me trenutno muči pomanjkanje energije...

Poskušam posušiti drugo rundo česna.

_________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Brbr, če bi podložila s črno podlago, bi se še bolj segrelo.
brbr

Imaš prav, metuljc. Sušit sem dala šele včeraj. Če je sončno, je na naši terasi še prevroče. Tako, pričakujem, da se bo danes/jutri dobro sušil.

Prvi česen se je sušil kar na prostem, prekrit z gazo. Danes nastavim še česnovo tinkturo._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pobrala vse, nič prepozno. Tudi, če bi še kak teden ostal v zemlji, mu verjetno ne bi nič škodilo. Pridelek odličen, zadovoljna.
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Jaz sem tudi pobrala mojo Anko, prva sezona. Odličen je, celo rastno dobo je bil zdrav. Lahko bi ga še malo pustila, ampak sem rabila prostor za por. Vsako leto ga poflancam za šalotko. Letos sem pa malo zašla še v česnov prostor, ker je čebula zelo slaba, pa bom pač več kuhala s porom, če rata. Ponavadi rata, za zgodnjepomladansko puljenje._________________Naj raste
Odgovori