Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pozeba 2024

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Za vreme bolj berem tule vas kot pa vremenske napovedi. Moje lokacije itak ne zadenejo prav natančno, zunanjega termometra nimam.
Razmišljam, če že lahko prinesem figo iz "zaklonišča", kjer je malo topleje kot na odprtem, ampak svetlobe pa manjka._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ti si vendarle kar visoko, povrhu jo lahko prenašaš in je torej v lončku, torej ima manj toplotne inercije in je bolj občutljiva na zmrzal, če se ta zgodi ... Predlagam, da počakaš na maj.

Ne poslušaj teh Smile https://www.youtube.com/watch?v=xmCAdI7mEB4
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

A na maj? Hvalabogu smo že sedemindvajsetega, še tri dni torej Wink
Tale moja figa je vsega hudega vajena. Zimo je prebila na prostem, lonec je bil ovit s cunjami, druge zaščite ni imela. Malo pred listjem je pokazala nekaj figic. Pred zadnjo vremensko spremembo so bile tudi tri centimetre, a se bojim, da jih bo v vsem tem stresu odvrgla._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Ja saj, vsaj nekaj dni, da se malo nazaj ogreje okolje - ne danes takoj, čim smo stopili ven iz ledu. Pa boš potem videla sproti ... saj glavno je to, da ni zrmzali, naprej bo že. Naše mlade fige imajo malo požgane liste na vrhu, ampak niso tako zelo mlade in mislim, da bodo OK; stara bavarka pa me ne skrbi sploh.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

še jaz poročam, da je slana uničila vse orehe, asimino in figo. hruške, češnje, jablane so ok, trta malo osmojena, kivi na pol.

še v nedeljo je bila slana zjutraj, včeraj in danes ne._________________Lp, Živa
živa

Kaj mislite, je kriva pozeba, ki je ni bilo videti na jablanah, da je večina cvetov s pecljem odpadla in je ostalo sem in tja kakšno mini jabolko?

kaj bi žrlo hruške, plodiči so poškodovani, krogi kot da bi obžrl npr. polž, pa je to nemogoče. eno črno gosenico sem našla skrito v listju. dva tedna nazaj pa zeleno.
hruške in jablane so bile deležne mixa treh insekticidov, ker eno škropljenje z Mospilanom ni prineslo rezultatov. Novi obgriženi listi in plodiči hrušk._________________Lp, Živa
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

živa je napisal/a:
še jaz poročam, da je slana uničila vse orehe, asimino in figo. hruške, češnje, jablane so ok, trta malo osmojena, kivi na pol.

še v nedeljo je bila slana zjutraj, včeraj in danes ne.

Asimini da je taka šwoh slana kaj resnega zaudala? Kako pa se kažejo posledice?
Pri meni je imela kakih 100 cvetov in še vedno jih ima par. Za privabljanje muh sem nanjo navesil prazno nepomito konzervo mačje hrane >> pa da vidimo uspešnost postopka...
živa

popolnoma vse posmojeno, rjavo, sedaj golo, en sam cvet se še odpira. sem spodaj potresala crknjene kuhane polže, pa dvomim, da so muhe našle cvetove. no, sedaj je vseeno.
ja, pri meni trta, kivi, asimina in orehi, dva metra višje nič. Saj jim privoščim, bom mogoče deležna kaj orehov._________________Lp, Živa
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

živa je napisal/a:
popolnoma vse posmojeno, rjavo, sedaj golo, en sam cvet se še odpira. sem spodaj potresala crknjene kuhane polže, pa dvomim, da so muhe našle cvetove. no, sedaj je vseeno.
ja, pri meni trta, kivi, asimina in orehi, dva metra višje nič. Saj jim privoščim, bom mogoče deležna kaj orehov.

Sožalje.
:(
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

GrGr je napisal/a:
Za privabljanje muh sem nanjo navesil prazno nepomito konzervo mačje hrane >> pa da vidimo uspešnost postopka...

To si nekaj zamešal, to kar opisuješ je preizkus, ali so v okolici potepuške mačke Smile
Odgovori