Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Robida - Rubus fruticosus

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Reuben cveti na mladih vejah, kot je bilo rečeno, da naj bi. Veliki cvetovi, tako rekoč okrasni. Upajmo, da ne samo okrasni.

Prek zime praktično ni odvrgla listja, tako da je pomlad pričakala v kamuflažni olivno zeleno - rjavi kombinaciji, potem pa odgnala na novo.

Zdaj berem, da načeloma naj bi se jo pozimi porezalo do zemlje.

3crownice so se prijele vse, kar sem jih pozno jeseni zakopal. Jeee Smile

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Ali je morda kdo že poskusil sorto Asterina?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Danes konuzmirana prva robida Smile Navaho Big and early. Nekoliko še kiselklasta - moja napaka, moral bi po klasičnem pravilu počakati na dan, ko ni več svetleča. Pri naslednjih plodovih se bom bolj potrudil. Vseeno imam vtis, da so Triple crown boljše.
izbet

Odgovor Napisal/-a izbet »

Pozor za vse, ki imate sorto Reuben... to je zelo agresivan sorta, ki se zelooo razraste. Pa še trnasta je... zato je pomembno paziti, da se vam ne razširi po vrtu, tako kot meni...
Zato redno odstranjujte vse talne poganjke...
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Kako se ti zdi glede okusa? Pri nas zaenkrat nismo impresionirani.

Danes (pogled na uro.. včeraj) sicer prvih nekaj Triple crown. Suiper kot vedno.
izbet

Res je. Ni nevem kaj...

Triple crown je res super...
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Jaz sem reuben že zdavnaj s krampom izkopal, pa imam v radiju nekaj metrov vse polno trnavih izrastkov. Težavica je v temu, da vso to površino ne morem kositi, plevem/pulim pa premalo redno in se zadeva ohranja pri življenju.
izbet

Pozdravljen Juglans...
O temu sem govoril.... previdno!
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Eh. Torej - okus že vem, da je tako-tako, zdaj pa še vidva pravita, da se grdo obnaša. Najboljše potem, da kar ven poberem in dam tja mlade 3c. Ampak cveti pa zelo lepo Smile
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Tako reklamo delate za tole Triple Crown, da ste me prav zdražili ... Razz
Kje ugodno kupiti ?
Odgovori