Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

RAČKE TEKAČICE

Odgovori
reider

Odgovor Napisal/-a reider »

Ej ljudje!Skoraj so mi spet zaklali mojo pupo!Tekačico Jajo!Še huje se pa godilo racmanu Jajotu. Evil or Very Mad Mad Exclamation
Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Tvoje tekačice pa imajo res smolo. Zgleda, da so Twisted Evil fejst lačni v tvojem kraju Crying or Very sad_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
reider

"bistroumni"foter spustil psa ven,čeravno sem mu povedal,ko odpiral pesjak,da so račke na prostem.Rekel mu,da lahko da psa ven,a mora zapret tekačice noter.Vrjetno so na hodniku hleva sem še dodal.

No a ker vem koliko bije ura,sem šel prekontrolirat stvar.

No našel v hlevu nisem ne psa ,ne fotra in ne račk.

Na koncu čujem lajat psa. grem skoz hodnik hleva in pes bil v notranjem delu obore za kozo,in ni mogel na spodnjem delu skoznjo.Racman Jajo pa bil na zunanji strani obore sam in pihal.Očitno jo je preskočil,ko videl priletet psa.
No pes pa nekaj kopal in vohal ob ograji.Mislil,sam,da je mori račko. Racmana sem videl in slišal,a o rački niti sledu.Grem k psu v oboro in račke nikjer.Pokličem okrepitve za iskalno akcijo. Grem v dolino k pajotu in oprezam za račko. Ni je bil one na travniku,ne v gozdu.pa sem mislil,da jo odnela kanja,pse pa je pač pritekel,ko slišal galamo.
Ker bil racman ves prestrašen,sem ga šel počasi spravil nazaj v stari hlev.na poti ko sma šla proti hlevu je spuščal neke glasove in račka,ki se potuhnila se mu oglasila.Rešila se je tako,da se je potegnila skoz ozko špranjo v zaprto njeno poletno oboro pod vrati in bila skrita na notranji strani njene obore za lesenimi vrati. Shocked Ubožica.In smo tut njo spravili naazaj v hlev.
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Prav lepo je brati tole temo o tvojih račkah in kokoših. Res je živa in opisuješ tako, da jaz kar v živo vidim kaj se dogaja. Res je prijetno branje.
reider

Danes sem s trgovine prinesel malo priboljška Razz

Pa da ne omenim,da sem iz oljarne prinesel mlete prge(od bučnih semen).
To bo veselo Smile
reider

Pozdravljeni ljubitelji tekačic!
Se opravičujem,da tako dolgo nič ne poročam. Dnevi so bolj spomladanski in račke so že vsak dan na paši na prostem takoj ko kaj počnem okoli hiše,da jih mam na očeh.Poleg para tekačev pasem tut velikega črnega racmana Srečkota.Imel sem jih pa v oborah zaprte posebej,saj nisem vedel,če je velik črn racman napadalen na tekače. in potem se pokaazlo čez nekaj časa ,da je popolnoma krotek in nenevaren do bilokoga.
Dobro se pogodi tak oz kokošmi,petelinom,tekači,mačkami,skratka s vsem klapa.Kokoš,ki se je slučajno znašla v nejgovi obori je lahko jedla z njegove posode in pila iz bazena,ne vem pa kako bi iblo,če bi iskala "handle".Saj kokoši tekačice preganjajo.Tegale pa so vseh 5 kokoši in petelin pustili,kot da ga ne vidijo.Stal je poleg ograje in ni se niti premaknil.Res je prijazen.S petelinom sta stala 20 cm drug poleg drugega sama in zrla v dolino brez prepira medtem,ko so bile kokoši v hlevu(ene jedle,druge nesle jajca).
No in tak osem razmišljal,da ne bom rabil delat novega bazena,če se ti razumejo in lahko imajo vsi 3 enega.Upam,da se mu gdaj ne uterga in ktero tekačico napade Shocked Dans smo meli teste.zaprli jih skupaj in opazovali skrivaj.In nič se ni zgodl oposebnega.So težki prijatelji heheh.Evo slike!težko so vidne-živali so v sredini slik!
Paša pri izviru vode
http://www.mojalbum.com/reider/zivali/foto/21513618
http://www.mojalbum.com/reider/zivali/foto/21513618#21513626
In martinčkanje na soncu v varnem zavetju krošnje slive
http://www.mojalbum.com/reider/zivali/foto/21513618#21513627
Marinka

Moje dajo vsak dan jajčko ali dve. Trenutno imam dva racmana tekača viška. Letos jih bom poskusila za posojo. Je že nekaj povpraševanja za iztrebljanje polžev._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
reider

Moja je od začetka februarja znesla le 3 jajčka,zdaj pa že skoraj 10 dni nič...Kaj to pomeni-ne vem.

Črn racman tale ta veliki je tak đentlmen,da če so vsi v obori skupaj zaprti in se tekača kopata,ju pusti na miru in ju niti ne hodi k bazenu motit.Jaz pa sem mislil,da je sovražno nastrojen.Res je prijazen pa tut reda se je navadil zelo. Zna it sam z hleva na pašo, potem ko jih več ne pazim v zaprte obore in večer spet nazaj v hlev.Včasih gre skoraj do soseda daleč 100 metrov po hribu navzgor a se vedno vrne in se nahaja nekje v bližini tekačev. Če ga na paši kaj prestraši pa vzleti in pristane ob hlevu -ve kje je doma.

Marinka pridi kaj ta prihajajoč teden k meni na kavo. Sem doma v bolniški in mi dolg čas ,ker se vrezal z motorko v pest,pa prnesi Kljunčka sabo na posojo bomo kero rekli in pogledali živali.LP
Marinka

Sem v spomladanskem čiščenju. Danes sem že priklopila filter v ribniku. Pa vej je toliko za zamlet Evil or Very Mad Če pa se bo vreme spremenilo pa se slišiva._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
reider

Aha pomladansko čiščenje.Zdaj mi je pa vse jasno.Kot bi stal poleg.Hja ribnik ja,če pa tekači nimajo od njega koristi Sad Kje pa so bile ribe skoz zimo?Med tem,ko bile ribe na toplem,bi lahko posodila ribnik tekačem hehehe.

ja o mletju vej ne bom niti ne govoril.Eto moje probleme.
http://www.mojalbum.com/reider/snegolom-2014-2
In da to povem,da nisem še niti ne nič začel.Že pri PRVI VEJI sem se vrezal v pest Confused Exclamation Evil or Very Mad Kako še bo preden bom gotov.Zdaj sem le toliko sposoben,da pasem tekače na travniku za hlevom.
http://www.mojalbum.com/reider/zivali/foto/21517628
LP
Odgovori