Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Figa, smokva - Ficus carica

mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Res zanimivo.

Metuljc, so tebi pognale doma? Če je bilo pred leti... - verjetno v letih, ko pomlad ni zamujala, kot zadnji dve leti.
Hrast, nič nimaš napisano od kje si: kje si si ogledaval fige?

In meni doma raste figov mladenič ... Cool
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Piše, piše ... dobro poglej - Dolenjska !
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

mravlja je napisal/a:

Metuljc, so tebi pognale doma? Če je bilo pred leti... - verjetno v letih, ko pomlad ni zamujala, kot zadnji dve leti.

In, kakšno zvezo ima zamuda pomladi s kalitvijo semen fige in rastjo? Ne razumem oz. ne vidim povezave.
mravlja

S kalitvijo nobene.
Se mi zdi, da bi (oz. da je) v letih, kot sta bili pretekli dve, imela figova osica lahko problem. Prezimovanje, popotovanje, ... posledično oplodnja ...
Ne vem - razmišljam.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

mravlja je napisal/a:
S kalitvijo nobene.
Se mi zdi, da bi (oz. da je) v letih, kot sta bili pretekli dve, imela figova osica lahko problem. Prezimovanje, popotovanje, ... posledično oplodnja ...
Ne vem - razmišljam.

Kolikor vem so fige pri nas samoprašne. Dvomim, da osice živijo pri nas.
mravlja

metuljc je napisal/a:
mravlja je napisal/a:
S kalitvijo nobene.
Ne vem - razmišljam.

Kolikor vem so fige pri nas samoprašne. Dvomim, da osice živijo pri nas.

Za prvo še nisem slišal.
Osice pa prehajajo v notranjost države, presenetljivo, kako globoko bi bilo zanimivo izvedeti - verjetno pa različno od leta do leta.
Nazadnje urejal/a mravlja 01 Nov 2021 11:04; skupaj popravljeno 1 krat
Hrast

Odgovor Napisal/-a Hrast »

mravlja je napisal/a:
Velika je Dolenjska. Wink

Občina Škocjan_________________Figa v srcu.
FB Slovenske fige
Dolenjska
mravlja

Hvala.
Torej blizu Šentjerneja. Se mi zdi, da je ta konec Dolenjske med toplejšimi.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Preden se spravim v internetno iskanje, me zanima, če kdo ve iz glave, katere sorte so bolj zgodnje.
S tem mislim na to, da bi drugi rod ( na celini ) začel zoreti že konec avgusta/začetek septembra ?!
mravlja

Andrej Banko je napisal/a:
Preden se spravim v internetno iskanje, me zanima, če kdo ve iz glave, katere sorte so bolj zgodnje.
S tem mislim na to, da bi drugi rod ( na celini ) začel zoreti že konec avgusta/začetek septembra ?!

Bela Petrovka je zelo blizu. Sploh, kadar bo vreme vsaj približno po tvojih željah. Ali mojih... Wink
Odgovori