Stran 165 od 206
Objavljeno: Po Avg 24, 2015 6:18 pm
Napisal/-a Trocki
Jah, tile m2 so pri škropljenju rastlin v loncih kar precej nejasni.
Naslednjič definitivno testiram s koncentracijo največ 0,2%.
Objavljeno: Sr Avg 26, 2015 1:31 am
Napisal/-a mfranc
Trocki je napisal/a: |
Jah, tile m2 so pri škropljenju rastlin v loncih kar precej nejasni. |
Ja škropljenje v količinah, ki jih rabimo mi ljubiteljski vrtnarji, je res včasih "zelo stresno" kar je lepši izraz za trenutke, ko preklinjam vse po vrsti .
Prvič lahko sebe , ker se ukvarjam s tako malimi količinami, da je včasih težko najti merico, celo manjšo od 0,1 ml, s katero bi doziral škropivo.
Drugič se jezim na proizvajalce škropiv, zaradi njihovih podatkov. Tu "kolo vodijo" predvsem naše stare, socialistične, samoupravne firme, ki nam postrežejo s celim kupom šlamparij.
Ena je ravno tale Agroruše; podatke za količino škropiva podajo na hektar, čeprav od njih kupiš malo stekleničko, od 50 - 250 ml .
Pa še druge šlamparije se dogajajo ...
LP_________________mfranc
Objavljeno: Če Avg 27, 2015 3:13 pm
Napisal/-a mfranc
Ta zadnji pa, kot ponavadi, Rocoto. Moram do pomladi resno premisliti, če jih bom še gojil ...
LP_________________mfranc
Objavljeno: Če Avg 27, 2015 3:49 pm
Napisal/-a Plamenka
Pa je kar zgoden pri tebi tale Rocoto, MFranc. Jaz jih letos nimam, ker so lani zrasli ogromni, obarvali so se pa zelo pozno. Omaka iz rocotov je bila pa zelo dobra, zelo polnega okusa.
Objavljeno: Če Avg 27, 2015 4:25 pm
Napisal/-a mfranc
Zgoden? Hja, kaj pa vem, mogoče sem res malo nestrpen ; sem že pozabil od lani, kako počasni so tudi Aji čiliji.
Vsekakor do spomladi premislim, če ostanem pri Rocoto, moram vzgojiti nove sadike.
LP_________________mfranc
Objavljeno: Če Avg 27, 2015 7:47 pm
Napisal/-a Spiridon
Kot @mfranc, imam tudi sam z Rocotom podobne izkušnje, saj se mi je Canario Rocoto šele zdaj začel obarvati.
Med vsemi sortami, ki jih gojim, se mi je izkazal za najbolj "lenega" - od prvih zasnovanih plodov, do njihovega popolnega obarvanja, je namreč rabil
celih 70+ dni pa pri tem vsi plodovi še niso obarvani, ali niso obarvani v celoti. Res vredno razmisleka, če se to sorto še splača sejati
tudi naslednje leto... Okusa še nisem preveril, a če mi bo všeč, bom rastlini skušal prezimiti v kleti in če bosta preživeli, ju naslednjo leto
počim na gredo ter "pozabim" nanju. Kar bo pač bo, a korita na oknu Rocota najverjetneje ne bom več sejal.
Imam pa eno vprašanje. Za potrebe kuhanja bolj "žlehtne" omake nameravam naslednje leto spet sejati 7pot red (originalno sorto) in Trinidad
scorpion red (prav tako originalno sorto). Ker se ne bi rad ponovno nasmolil, kot sem se letos, bi s srečo tokrat poizkusil onstran Atlantika, pri
PepperLover-ju. Je že kdo nabavljal pri "PepperLover" Juddy in vaše izkušnje (pozitivne/negativne)? Nekako me "vleče", ker so bližje
karibskemu izvoru, čeprav je danes tudi to dokaj relativno...
LP
Objavljeno: Če Avg 27, 2015 9:09 pm
Napisal/-a Trocki
Jutri pa kuhanje prve runde omak iz 250g Billy Goat (habanero).
Objavljeno: Če Avg 27, 2015 9:32 pm
Napisal/-a robert
Mfranc-če boš slučajno shranjeval semena Rocota,bi se priporočal za kakšno seme.
Objavljeno: Če Avg 27, 2015 10:29 pm
Napisal/-a mfranc
Robert, imaš ZS
LP_________________mfranc
Objavljeno: Če Avg 27, 2015 10:57 pm
Napisal/-a choco_chili
mfranc, z aji-cito sem se letos tudi jaz precej opekel. Imam jih 12 sadik, ki so ogromne in zasedajo preveč prostora, plodovi pa še skoraj vsi zeleni, razen na eni sadiki, ki je bila med drugimi čiliji.
Pomoje jih drugo leto ne bo med izbranimi.
Sem pa včeraj naredil sigurno mojo najbolj pekočo omakco do sedaj. 500 g bhut jolokie v 12 deci flašk. Ta pa res žge ko pr norcih.