Stran 166 od 206
Objavljeno: Če Avg 27, 2015 11:15 pm
Napisal/-a pajo
choco_chili je napisal/a: |
mfranc, z aji-cito sem se letos tudi jaz precej opekel. Imam jih 12 sadik, ki so ogromne in zasedajo preveč prostora, plodovi pa še skoraj vsi zeleni, razen na eni sadiki, ki je bila med drugimi čiliji. Pomoje jih drugo leto ne bo med izbranimi.
Sem pa včeraj naredil sigurno mojo najbolj pekočo omakco do sedaj. 500 g bhut jolokie v 12 deci flašk. Ta pa res žge ko pr norcih.
|
Da žge? Mislim, da požge!_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: Če Avg 27, 2015 11:39 pm
Napisal/-a voda
hej, hej pravite, da se vama rokototi šele sedaj barvajo. srečneži. meni je Giant rokoto red ves v cvetju in en majhen plod pri 20-tih sadikah (rastejo v Istri). lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Objavljeno: Če Avg 27, 2015 11:53 pm
Napisal/-a pajo
voda je napisal/a: |
hej, hej pravite, da se vama rokototi šele sedaj barvajo. srečneži. meni je Giant rokoto red ves v cvetju in en majhen plod pri 20-tih sadikah (rastejo v Istri). lpvoda |
Enako pri meni. Klinc ga gleda! _________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: Pe Avg 28, 2015 12:08 am
Napisal/-a mfranc
Trocki je napisal/a: |
Jutri pa kuhanje prve runde omak iz 250g Billy Goat (habanero). |
Trocki, imaš z Billy Goat že kaj izkušenj? Našel sem samo en podatek za skovile, 450.000 in da je izjemno pozen. Naj bi bil zelo roden?
LP_________________mfranc
Objavljeno: Pe Avg 28, 2015 12:29 am
Napisal/-a mfranc
choco_chili je napisal/a: |
mfranc, z aji-cito sem se letos tudi jaz precej opekel. Imam jih 12 sadik, ki so ogromne in zasedajo preveč prostora, plodovi pa še skoraj vsi zeleni, razen na eni sadiki, ki je bila med drugimi čiliji. Pomoje jih drugo leto ne bo med izbranimi. |
Hja, z Aji (Capsicum baccatum) čiliji imam zelo (z)mešane občutke .
Pred leti sem začel z aji klasiko, Aji Amarillo, rumenim in Aji Cristal, rdečim. Včasih me tudi jezi njihova šavjasta, pokončna rast, drugič mi je všeč, ker ne gredo v širino tako kot habaneri.
Pa okus je tudi zelo specifičen, večina aji čilijev imajo močan sadni okus, ki ni vsakemu všeč.
Me ma, da dam drugo leto Queen Laurie na popravca, torej ne na gredo, ampak v lonec, pa malo turbo vzgoje ...
choco_chili je napisal/a: |
Sem pa včeraj naredil sigurno mojo najbolj pekočo omakco do sedaj. 500 g bhut jolokie v 12 deci flašk. Ta pa res žge ko pr norcih. |
He, he, za tole boš moral dobiti orožarsko dovoljenje .
Sem pa tudi sklenil, da letos prvič malo stehtam Habanere, ki bojo šli v omake. Ponavadi jih dam tudi precej, ampak bolj na "konjski noht" natančno.
Samo to vem, da moje omake zažigajo .
LP_________________mfranc
Objavljeno: Pe Avg 28, 2015 1:56 am
Napisal/-a Bicikel
Danes sem se spravil narediti neke sorte čili namaz. Za maso sem vzel dušeno čebulo, pečeno papriko in melancane, za pekočino pa so poskrbele v pečici pečene raznolike sorte (od Hungarian Wax, Cayenne, Cherrry Bomb, Vezenka, "Erika", za povrh pa čokoladni in zeleni Habaneri). Vse skupaj sem zmiksal z dodatkom masla v gosto zmes podobno ajvarju. Prijetno pekoča reč, ki se bo še malo strdila, če bo v hladilniku. Slastno, mazavo in pekoče, ravno tako kot sem hotel.
Objavljeno: Pe Avg 28, 2015 9:38 am
Napisal/-a Trocki
mfranc je napisal/a: |
Trocki, imaš z Billy Goat že kaj izkušenj? Našel sem samo en podatek za skovile, 450.000 in da je izjemno pozen. Naj bi bil zelo roden?
LP |
Letos gojim prvič, semena pa sem pobral iz plodov, katere sem lani dobil od kolega. Upam da je sorta "čista".
Skovili so bolj v rangu rdečih habanerov in tudi nič poznejši niso, vsaj pri meni ne.
Je pa rodnost izjemna. Grm zraste manjši od ostalih habanerov, vendar je nabito poln. Iz dveh rastlin bo prišlo cca 100 manjših plodov (400g).
Objavljeno: So Avg 29, 2015 7:59 pm
Napisal/-a Spiridon
Pripravljeni čakajo na nedeljski roštilj.
LP
Objavljeno: So Avg 29, 2015 8:59 pm
Napisal/-a Melona
Spiridon, saj ugrizniti v tole najbrž ne bi upala, ampak izgleda pa top !