Figa, smokva - Ficus carica
-
Ja najbrž imaš moško figo. Brez osic dozorijo le ženske. Tudi mi imamo eno podobno izkušnjo. Bodo povedali še ostali katerim sem dal ene vejice iz divjine....
Kar lahko mogoče narediš, odvisno od debeline in števila vej, je to, da figo cepiš z drugimi, ki zanesljivo dozorijo. Izgubiti nimaš kaj. Meni je lani uspelo cepiti na moško. Res da mlado in ima sedaj šele dve vejici, ampak gre. Na Youtube boš našel veliko prispevkov o figah, obrezovanje in cepljenje.... Išči "grafting fig". Poizkusno lahko narediš tudi sedaj s kakšno vejico "štajerke", če jih ima dovolj. Ali pa jih od koga dobiš. Javi o uspehu, če boš probal.
Kar lahko mogoče narediš, odvisno od debeline in števila vej, je to, da figo cepiš z drugimi, ki zanesljivo dozorijo. Izgubiti nimaš kaj. Meni je lani uspelo cepiti na moško. Res da mlado in ima sedaj šele dve vejici, ampak gre. Na Youtube boš našel veliko prispevkov o figah, obrezovanje in cepljenje.... Išči "grafting fig". Poizkusno lahko narediš tudi sedaj s kakšno vejico "štajerke", če jih ima dovolj. Ali pa jih od koga dobiš. Javi o uspehu, če boš probal.
-
Figa odmetava plodove zaradi napada smokvine muhe ( Silba adipata ).
Će prerežete plod, je notranjost črviva, rjava.
Će prerežete plod, je notranjost črviva, rjava.
-
BorutL je napisal/a: |
Kdaj je najbolje narediti zračno grobanje? Že sedaj, ali potem v avgustu? ![]() |
Ja lahko ,sedaj je najbolši čas le malo bolj pazljiv moraš biti. Meni so lansko leto uspelk vsi (7) airlayerji. Moj način: dva centimetra pod očesom odstranil 1.5cm prstan iz lubja, dal okoli ziplock bag, vanjo dal dobro vlažno kokosovo zemljo, spodaj in zgoraj ziplock zalepil z ducktapom, napikal celo vrečko z zobotrebcem za zračnost in vse skupaj zavil v alu folijo.
Malo vmes preveriš, da se zemlja ne posuši, po potrebi dodatno navlažiš. Srečno_________________Figa v srcu.
FB Slovenske fige
Dolenjska
- crtj
- Site Admin
- Kraj: Prekmurje