Stran 167 od 206
Objavljeno: So Avg 29, 2015 10:21 pm
Napisal/-a Spiridon
Melona je napisal/a: |
Spiridon, saj ugrizniti v tole najbrž ne bi upala, ampak izgleda pa top ! |
Ti očiščeni in s sirom polnjeni Jalapeñi so skoraj popolnoma nepekoči @Melona.
LP
Objavljeno: So Avg 29, 2015 10:35 pm
Napisal/-a robert
To pa bo nedeljsko kosilo.Če čiliji nebodo dovolj žgali-bo pa sonce.
Objavljeno: So Avg 29, 2015 11:30 pm
Napisal/-a Plamenka
Spiridon je napisal/a: |
Ti očiščeni in s sirom polnjeni Jalapeñi so skoraj popolnoma nepekoči @Melona.
LP |
So kar pekoči. Jaz ponavadi lahko pojem največ tri.
Objavljeno: Ne Avg 30, 2015 12:53 am
Napisal/-a Melona
TAM Jalapeno sem poskusila. In se ustavila pred koncem prvega . Zanimivo pa je, da mi čili omake bolj teknejo. Mogoče me manj pečejo, ker ne vidim čilija pred nosom, pogojni refleks .
Objavljeno: Ne Avg 30, 2015 1:33 am
Napisal/-a Spiridon
Plamenka je napisal/a: |
Spiridon je napisal/a: |
Ti očiščeni in s sirom polnjeni Jalapeñi so skoraj popolnoma nepekoči @Melona.
LP |
So kar pekoči. Jaz ponavadi lahko pojem največ tri. |
Saj tile moji tudi pečejo, če niso očiščeni
LP
Objavljeno: Ne Avg 30, 2015 11:01 am
Napisal/-a Trocki
Zgoraj omenjena dobrota se pri meni znajde na jedilniku vsak teden.
Imam pa letos jalapene, ki prav nič ne pečejo. Sem zamešal označbe tako da ne vem ali so Conchos ali TAM. So precej debelušni in rastlina ima bolj temno zelene liste kot ostali.
Navadni jalapeni pa kar pošteno zažgejo.
Objavljeno: Ne Avg 30, 2015 12:56 pm
Napisal/-a Zelenc
Spiridon - jest Jalapene pripravim le tako, da jih očistim, nabašem not feta sir in hopla na žerjavico. Odlična zadeva.
Bom pa poizkusil tudi s slanino, samo se bojim, da bi se preveč zapekla, čili pa bi ostal bolj kot ne surov. No ja, sej probat ni greh.
Objavljeno: Ne Avg 30, 2015 1:20 pm
Napisal/-a mfranc
Lahko bi bili TAM, je med bolj debelušnimi.
Mi se letos mučimo s pasje pekočimi; lahko bi jih pripravili na žaru vsak teden, pa so celo meni prišli preko glave, žena se mi pa kar smili, ko se muči s komadom ali dvema.
Sorti imam prvič, Summer Heat F1, in Chichimeca F1 in za oba najdem zmešane podatke, za Chichimeco na primer od 3.500 do 10.000 skovilov ....
Kar lahko tudi kaže, kako nepredvidljivi so jalapenčki.
Sem jih že prejšno rundo imel namen narediti po tem receptu https://www.youtube.com/watch?v=r--hrrfms5I tako se res 100% očisti vsa notranjost.
Tale https://www.youtube.com/watch?v=xOHrnS4N14s je še bolj ziheraški .
Vse kaže, da se drugo leto vrnemo nazaj na TAM (in domači Kalia), so v povprečju bolj prijazni do žensk .
Še vedno pa znata oba presenetiti ...
LP_________________mfrancNazadnje urejal/a mfranc 30 Avg 2015 11:22; skupaj popravljeno 1 krat
Objavljeno: Ne Avg 30, 2015 1:20 pm
Napisal/-a metuljc
Trocki je napisal/a: |
Imam pa letos jalapene, ki prav nič ne pečejo. Sem zamešal označbe tako da ne vem ali so Conchos ali TAM. So precej debelušni in rastlina ima bolj temno zelene liste kot ostali. |
Boš spravil kaj semen morda? Bi bila hvaležna za nekaj semen.
Objavljeno: Ne Avg 30, 2015 2:39 pm
Napisal/-a mfranc
Zelenc je napisal/a: |
Bom pa poizkusil tudi s slanino, samo se bojim, da bi se preveč zapekla, čili pa bi ostal bolj kot ne surov. No ja, sej probat ni greh. |
Te pa res ne razumem, kaj naj bi bilo narobe z načinom priprave, ki je najbrž večmilijonkrat izproban?
LP_________________mfranc