Stran 168 od 206

Objavljeno: Ne Avg 30, 2015 3:13 pm
Napisal/-a Trocki
Citiram:
Boš spravil kaj semen morda? Bi bila hvaležna za nekaj semen.


Seveda. Piši na ZS da ne pozabim.

Objavljeno: Ne Avg 30, 2015 4:49 pm
Napisal/-a julijak
Jaz sem že letos posušila semena TAM jalapena, če bi jih kdo želel imeti za sejanje. In moji so tudi pekoči. Dva dni so me prsti pekli, kljub temu, da sem jih najprej namakala v alkoholu, potem pa še v mleku Laughing

Objavljeno: Ne Avg 30, 2015 6:42 pm
Napisal/-a choco_chili
julijak, roke moraš po končanem rezanju namastiti z olivnim oljem, dobro pomencati in nato sprati z vročo vodo. Pomaga veliko bolje kot alkohol ali mleko.

Objavljeno: Ne Avg 30, 2015 7:09 pm
Napisal/-a choco_chili
Končno dočakal, da se je jolokia yellow obarvala. Čist sem navdušen nad barvo in plodovi in pa celim grmom. Res lep grm (na žalost ga ne morem fotkak,
ker je povezan v sistem avtomatskega zalivanja in ga ne morem premikat) in čisto poln. Počakam še ene par plodov, potem pa rumena omakca ;)



Zgleda, da je pisanje z mfrancem o Aji chilih nekako pomagalo, da so se mi tudi ti sedaj obarvali. Je pa cel problem, ker plodovi omijo njihove tanke veje.



Pa še Numex twilight me je letos presenetil, čeprav se na fotki ne vidi. Lani plodovi 2-3 cm veliki, letos veliko večji cca 4 in 5 cm in debelejši.
Ne vem ali so taki normalni, vendar so se mi lanski zdeli po "defaultu".


Objavljeno: Ne Avg 30, 2015 9:30 pm
Napisal/-a julijak
hvala za info choco_chili, ob naslednjih pozabljenih rokavicah bom poskusila z oljem Embarassed

Imaš pa zelo lep jolokia yellow! Jaz imam sicer tudi numex, samo se mi nekak dozdeva, da me je prodajalec malo okoli prinesel, ker moj ne izgleda tako, kot tvoj. Bolj se mi zdi, da je neki firecracker.
Imam pa dva, letošnjega, ki je velik in lanskega, ki sem ga vzgojila za bonsajčka Razz


Objavljeno: Ne Avg 30, 2015 9:47 pm
Napisal/-a mfranc
choco_chili je napisal/a:
Zgleda, da je pisanje z mfrancem o Aji chilih nekako pomagalo, da so se mi tudi ti sedaj obarvali.


Grejo Aji Cito tudi v omake?

LP_________________mfranc

Objavljeno: Po Avg 31, 2015 1:20 am
Napisal/-a Spiridon
choco_chili je napisal/a:
julijak, roke moraš po končanem rezanju namastiti z olivnim oljem, dobro pomencati in nato sprati z vročo vodo. Pomaga veliko bolje kot alkohol ali mleko.


Olivno zmeden Je navadno belo olje popolnima enako uporabno za tovrstne zadeve... Cool


LP

Objavljeno: Po Avg 31, 2015 1:25 pm
Napisal/-a Zelenc
mfranc je napisal/a:
Zelenc je napisal/a:
Bom pa poizkusil tudi s slanino, samo se bojim, da bi se preveč zapekla, čili pa bi ostal bolj kot ne surov. No ja, sej probat ni greh.


Te pa res ne razumem, kaj naj bi bilo narobe z načinom priprave, ki je najbrž večmilijonkrat izproban? Rolling Eyes nevem

LP
Nič ni narobe, le pomislil sem, da bi se mi slanina preveč zapekla. Imam namreč rad popečene čilije, ne pa da so surovi, slanina pa zažgana. Sej ni panike, bom poizkusil preverjeno zadevo. Nimam kaj falit. Very Happy

Objavljeno: Po Avg 31, 2015 3:18 pm
Napisal/-a mfranc
Zelenc je napisal/a:
Nič ni narobe, le pomislil sem, da bi se mi slanina preveč zapekla. Imam namreč rad popečene čilije, ne pa da so surovi, slanina pa zažgana. Sej ni panike, bom poizkusil preverjeno zadevo. Nimam kaj falit. Very Happy

He, he, skoraj nimaš kaj falit Wink .

Jalapenčki pa sigurno ne bodo surovi, kvečjemu skuhani v soku slanine.

Zapečenost slanine pa je odvisna od načina peke (temperature itd.), v pečici se bolj lepo zapeče.

Pa iz lastne prakse, ne sme biti pretanka, tako smo se hoteli izogniti preveliki količini slanine, pa se ni obneslo. Vsaj 2 do 3 mm naj bo debela.

LP_________________mfranc

Objavljeno: Po Avg 31, 2015 5:53 pm
Napisal/-a choco_chili
@spiridon, to je tako, če imaš doma samo "domače" olivno in "domače" bučno olje. Navadnega belega sploh ne uporabljamo in ga zato niti nimam doma. Se pa strinjam, da je tudi navadno olje dobro za čiščenje rok po rezanju čilijev.