Muha, kako visok grm pa naredi tale rdeči od Darso?
Se mi zdi da jih je prinesla na neko srečanje pred ero Sinje Gorice? Enega sem dobil tudi jaz, ga dal v avto, ta pa je iz sence popoldan prišel na sonce in mi skuril sadiko ...

.
Meni bo zadnji hibiskus, Red sky, začel cveteti konec tega vikenda ali kak dan kasneje. Na srečo bodo cveteli tudi ostali in bom prvič videl kako bo barvno kot celota izgledala živa meja. Razvrstil sem jih od hiše s temnejšim Red sky, nato, Magenta, Mauvelous, Fancy eye, in zaključil z Kora Albo.
Po stopnji od črne/temne do bele/svetle barve so kar lepo postrojene, odtenki barv pa malo nihajo do osnovne rdeče na oranžno in viola barvo.
Drugače pa imam letos dosti dela/učenja z "bioinžiniringom"

posameznih hibiskusov. No ja, rad bi da so vsi približno enake višine, sploh v živi meji, in da približno isti čas zacvetijo. Npr., lani je v rondoju rdeči Red sky zacvetel tako pozno, da je začel cveteti čisto na koncu cvetenja belega, pa tudi Mauvelous-a.
Letos bosta imela oba še obilno cvetov ob začetku cvetenja rdečega. Red sky je dodatno dobil dve foliarni dozi Basfoliarja. Ker je zelo zamujal z rastjo, je dobil dodatno nekaj dušika. Dohitel je oba, jih prehitel, se bojim da je dobil malo preveč dušika. Izkušnja za drugo leto da bom previden z njim. Je pa Bela deklica letos skoraj na višini Mauvelous-a, kar me tudi veseli, skozi je bila precej nižja.