Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jež - Erinaceus

Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

GrGr, joj točno takšne zvoke slišim jaz zvečer, ko sedim zunaj na terasi. Ampak ne vedno, včasih. In sem prav razmišljala, da katere živali bi to lahko bile. Jaz sem mislila, da bi to lahko bile kakšne ptice. Tole pri meni šakali ne morejo biti, ker tukaj šakalov ni.
Life is like a game ... play it ...

Slika
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Seveda so, v SLO so prišli s Hrvaške, tja pa prek Grčije in bližnjega vzhoda.
Njih prepevanje je prav simpatično, volkovi se slišijo precej bolj zlovešče. No, kak pes jih zlahka prekaša Mad
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Muha, luštkan video Very Happy . Točno tako sta se oglašala oba moja ježka na videu, iz katerega je slikca, ki sem jo objavila. Ta mali se je razburjal na večjega, ki pa se ni sekiral in je mirno jedel dalje Laughing ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
Seasmoon

GrGr, zdaj berem o šakalih in kot si rekel prihajajo iz Balkana in iz Grčije. Pismorosno, nisem vedela, da so šakali tudi na primorskem. Shocked Sem čist šokirana. Ja, tisto tuljenje, ki ga včasih slišim zvečer je zagotovo od šakalov. Sem brala, da radi pridejo tudi do naselij, sam pustimo zdaj tole, ker pol zaidemo čist preveč OT.Nazadnje urejal/a Seasmoon 30 Avg 2024 09:58; skupaj popravljeno 3 krat

Slika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

copatka je napisal/a:
Muha, luštkan video Very Happy . Točno tako sta se oglašala oba moja ježka na videu, iz katerega je slikca, ki sem jo objavila. Ta mali se je razburjal na večjega, ki pa se ni sekiral in je mirno jedel dalje Laughing .

Domnevajmo, da je bila tamala samička. Wink Laughing Laughing
Uporabniški avatar
Seasmoon

Sam ni mi všeč tista plastika za streho. A seno ne bi bilo v redu?

JEŽEVA HIŠICA

Slika
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Seno ne zadrži vode, se zaradi padavin nastilj premoči, lahko zmrzne,...saj je, ko je hišica v rabi, plastika ne vidi.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Muha, kot - psi lajajo, karavana gre dalje, ali - ženske ropotamo, boljše polovice se pa ne pustijo motiti Laughing Laughing

Seasmoon, tale hiška je itak kar nekaj ... ampak nepremočljivo streho pa najbrž rabi, a ne? Rolling Eyes

Metuljc, nisem prej videla tvojega odgovora, nisem plonkala Wink_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
Seasmoon

copatka je napisal/a:
Muha, kot - psi lajajo, karavana gre dalje, ali - ženske ropotamo, boljše polovice se pa ne pustijo motiti Laughing Laughing

Seasmoon, tale hiška je itak kar nekaj ... ampak nepremočljivo streho pa najbrž rabi, a ne? Rolling Eyes

Metuljc, nisem prej videla tvojega odgovora, nisem plonkala Wink

Zakaj, kar nekaj? Kako bi jo pa ti naredila?
Hm ja, nepremočljivo streho rabi. Imaš prav. Pol bi pa raje dala les.

Mi imamo hišico za ježa. Ampak tista hišica ni za zimsko spanje. Tista naša hišica je samo za hrano. Če si bo pa enkrat začel jež delati svoj brlog v tisti hišici in začel prinašati razne vejice notri, pol pa ne vem, kaj bomo naredili. Enkrat je eden ostal notri do poldneva in nismo vedeli, kaj narediti, pa smo se odločili, da bomo posipali hiško z listjem, pa naj ostane notri, če želi in pol je šel ven. V preteklosti sem opazila, da bolj, ko postaja mraz, pol težje ježi zapustijo hišico s hrano in se, kar zadržijo notri, kar precej časa in tudi zadremajo notri in se razkomotijo in stegnejo. Smo razmišljali, da bi mu naredili brlog tudi preko zime. Sam pojma nimam, kam bi ga lahko postavili. Mi nimamo takega prostora, kjer bi imel mir.
Nazadnje urejal/a Seasmoon 05 Sep 2024 23:51; skupaj popravljeno 3 krat

Slika
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Pri sosedih so nekaj časa hodili večerjat trije ježki (od prvotnih štirih), zdaj ni nobenega več blizu. Zdaj pa ne vemo - jih je kdo pomalical ali so se že osamosvojili in si poiskali svoje terene?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazadnje urejal/a lpmami 07 Sep 2024 22:14; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori