Ribez (rdeči in črni) - Ribes rubrum, Ribes nigrum
-
- Prispevkov: 2615
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
crtj, nekaj pojedla (pri nas jih samo jaz jem). iz črnega (trije grmi) sem naredila 4litre sirupa, in 5litrov soka za sproti. meni je prav zaradi kislo-sladko-smolastega okusa črni veliko bolj všeč kot rdeči. rdečega sem 1 škatlo spravila v zamrzovalnik, ostalo je soseda naredila marmelado.
zanimivo, da vso jagodičevje lahko zamrzneš in ne zgubi nič vitamina. ko odtajaš bi skoraj rekel, da so sadeži pravkar bili ubrani. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
zanimivo, da vso jagodičevje lahko zamrzneš in ne zgubi nič vitamina. ko odtajaš bi skoraj rekel, da so sadeži pravkar bili ubrani. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
- Prispevkov: 336
- Pridružen: To Jul 02, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 1303
- Pridružen: To Sep 17, 2013 2:00 am
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 17832
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica