Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Motovilec - Valerianella locusta

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz sem sejal 14. avgusta in v kakšnih 10 dneh je vzklil. Pokrito sem imel s kopreno.
Redno zalivano, kakšne posebne vročine pa tudi ni bilo.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Bicikel, Metuljc bom dala vse seme, kar ga imam (če bo utegnila priti). Mislim, da bi moralo biti dovolj za oba._________________naredimo svet lepši
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Tudi pri meni se kaže očiten problem s kakovostjo semena. Sejala sem ga 8. avgusta, včeraj pa sem ga že krepko pobirala in redčila(in tudi 3x oplela), ker mi je na drugi polovici grede noro prišel ven. Ampak sorta Ljubljanski na prvi polovici pa je zunaj komaj kateri. Danes imam namen v te praznine znova sejati, saj še ni prepozno.

Žal sem škatlico vrgla stran, vem le da to ni ne žličar ne ljubljanski ne holandski....ampak cimil je popolno....
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pomladin?
MARIJAV

Joj, Muha, mislim da je to to. Hvala_________________Živeti na podeželju je najlepše!
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Sem prav pogrešala tvoje fotke motovilca. Vsaj naslajam se lahko ob tako lepem pogledu nanj. Very Happy
Se pa bojim, da Pomladin ne prezimi najbolje (sem nekje prebrala, da Ljubljanski in Žlicar), nisem pa 100 %. vsekakor boš poročala, pa bomo izvedeli iz prve roke._________________Lp, Živa
MARIJAV

Oh, se posujem s pepelom, sem našla škatlico, seme je Verte di Cambrai, a škatlici piše, da dobro prezimi. Po moji izkušnjah pa tudi Ljubljanski krasno prezimi, če le vzklije._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Predzadnjo zimo mi je Pomladin čisto v redu prezimil.
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

21.9 sem v leseno korito 62x190x8cm posejal motovilec Verte de cambrai od L'ortolano (z njim imamo najboljše izkušnje). Ker je bil na ~24°C je v štirih dneh vskalil in šel na prosto. 4.10 sem posejal še drugo korito, 1. je šlo pa v zimski vrt.
V začetku tega tedna je sledilo tretje, zgornje Al korito 300x50x8cm. Včeraj sem ga iz 1. in 2. korita nabral drugo skledo, za 3 člansko solatarsko družino😃. Prva slika pred nabiranjem, druga po.
Sejem s starim emajliranim kuhinjskim cedilom.😃 Za večjo enakomernost priporočam pinceto ob sejanju, izgleda trapasto, a je hitreje kot kasnejše flancanje.😃
Vsa 3 korita imajo namakanje s porozno cevjo, 2 cevi na širino korit.
Da se motovilec ne nagiba in da bolje raste, ima z zadnje strani zastor iz al. folije.
Spodnji koriti sta na jupol vedrih, kar je optimalna višina za obdelavo sede na petah in sedežu starega stola (na sliki), z zadnje strani podloženega, da stopala ne trpiji.
Cela znanost in večletne izkušnje vam rečem😂🤣
Bistveno pa skoraj pozabil, zemlja: Valentin optimum in Substral univerzal. Slednja se mi zdi boljša, v KZ Cerklje imajo znižano.😃
Zimski vrt je ločen od hiše, ogrevan na 5°C.

Sliki najdete tule. https://m.facebook.com/groups/517361358404634?view=permalink&id=1538726202934806

Sejali smo ga tudi v vrtu, na 3 m^2 ga bo za morda 2 skledi, totalna žalost.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Oldi, ko kliknem na povezavo, mi pravi: "Stran, ki si jo želel obiskati, je morda poškodovana ali pa je bila odstranjena."_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori